U bent hier:

Op stap met de kinderen tijdens het Hemelvaartweekend

Op stap met de kinderen tijdens het Hemelvaartweekend

Op stap met de kinderen tijdens het Hemelvaartweekend

We kunnen niet anders dan Onze Lieve Heer bedanken, want dankzij zijn Hemelvaart krijgen wij een dubbel weekend. Op zoek naar een leuk gezinsuitstapje om die vier hemelse dagen te vullen? Vlieg heeft zes tips.


1. Een BIJzonder feest

De wereld van Kina geeft op zondag 2 juni het gepaste startschot van de Week van de Bij, met een groot Bijenfeest. Bezoek gratis het museum, kijk door de ogen van een bij met een virtualrealitybril, zing en dans het blije bijenlied, waag je kans in de zoemende stuifmeelrace of strijk je eigen bijenwasdoek. En natuurlijk valt er ook heel wat honinglekkers te verorberen...

 

2. Een vrolijk festival

Kleine (of grote) festivalgangers in huis? Haast jullie dan als de bliksem naar Sfinks Mundial, op donderdag 30 mei in Boechout, want daar neemt de kidz area maar liefst een derde van het hele festivalterrein in beslag. En terwijl de kinderen geëntertaind zijn kunnen de grote mensen rustig genieten van de optredens of over de feelgood market slenteren. Iedereen tevreden. 

 

3. Een keizerlijke kelder

Wist je dat onder het Brusselse Koningsplein een écht paleis schuilt? Ooit woonde hier niemand minder dan Keizer Karel, maar vandaag blijven enkel de kelders en ondergrondse gangen van zijn Coudenbergpaleis over. 

Op zondag 2 juni duik je er terug naar de middeleeuwen, tijdens een spannende Family Day. Ga op bezoek bij de hofhouding van de keizer (mét gepaste outfit), leer de danspasjes van toen, schiet met een kruisboog of kruip in een schilderij van Bruegel en speel de volksspelen van de Vlaamse Meester.

 

4. Een stevige portie buitenlucht

Op 2 juni kan je niet alleen naar de middeleeuwen maar ook naar de boerderij, want dan is het Dag van de Boerennatuur. De uitgelezen kans om met het hele gezin naar de dichtsbijzijnde boerderij te trekken, want daar valt vandaag vanalles te beleven. Speur naar akkervogels in de velden of zwaluwen in de schuur, en leer hoe het boerenleven eruit ziet.

Kan er nog wel wat natuur bij? Op 1 en 2 juni zijn er ook de Velt-ecotuindagen: meer dan 200 ecologische tuinen gooien hun poorten gratis open voor nieuwsgierige pottenkijkers. En spelen in andermans tuin is altijd leuker dan op eigen gazon, nietwaar?

 

5. Een cultureel speelparadijs

Tijdens Atelier Matinée verandert het Brugse concertgebouw op zondag 2 juni in een ontdek-, speel-, knutsel- en verkleedparadijs. Helemaal gratis! En het allerbeste: terwijl het kleine grut zich creatief uitleeft, genieten de (groot)ouders in alle rust van een smakelijke brunch. 

 

6. Een groen feest

Met je kleine klimaatkenner moet je dit weekend naar het Milieufestival in Brussel, van 31 mei tot 2 juni. Leer er alles over het klimaat, waag je aan het hindernissenparcours, kruip in een wandelbal, laat je grappig schminken en smul van (h)eerlijke hapjes. 

 

Wil je tips uit je buurt graag in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg. Dan krijg je elke vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend in jouw omgeving te beleven valt.

 

Alle activiteiten tijdens het Hemelvaartweekend

Van 4 april 2019 tot 18 juni 2019

Big Bears Cry Too

Antwerpen, hetpaleis

  • Theatervoorstelling

9+

Van 15 mei 2019 tot 18 juni 2019

Mirai

Brussel, Galeries

  • Film

6+

Van 27 maart 2019 tot 18 juni 2019

Dumbo (FR versie)

Brussel, UGC De Brouckère

  • Film

6+

Van 29 mei 2019 tot 18 juni 2019

Aladdin (FR versie)

Brussel, UGC De Brouckère

  • Film

6+

Van 29 mei 2019 tot 18 juni 2019

Aladdin

Brussel, UGC De Brouckère

  • Film

6+

Van 27 maart 2019 tot 18 juni 2019

Dumbo (NL versie)

Lanaken, Euroscoop Lanaken

  • Film

6+

Van 22 mei 2019 tot 18 juni 2019

Aladdin (NL versie) - 3D

Aarschot, Utopolis Aarschot

  • Film

6+

Van 24 mei 2019 tot 18 juni 2019

Aladdin

Aarschot, Utopolis Aarschot

  • Film

1+

Van 12 december 2018 tot 19 juni 2019

Kijkdag in Mater Dei Maria-ter-Heide

Brasschaat, Basisschool Mater Dei Maria-Ter-Heide

  • Opendeurdag

3+

Van 13 maart 2019 tot 19 juni 2019

Voorlezen op woensdag

Turnhout, Bibliotheek Turnhout

  • Lezing of congres

Bekijk meer tips

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips