U bent hier:

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Architectuur die kinderen boeit? Dat kan! Vlieg verzamelde alvast 9 leuke plekken en gebouwen voor een ideaal familie-uitstapje tijdens de zomer.


Geniet van leuke kinderactiviteiten op een indrukwekkende plek. Leef je uit in een adembenemende omgeving. Of laat je verwonderen door originele gebouwen. Wat zijn jouw favoriete plekken? Laat het Vlieg en andere families weten!

 

 1. Belfort Gent (Het spel van de slotenmaker) - Gent

  Schrijf zelf een beoordeling

  De bouw van het Belfort startte meer dan 700 jaar geleden! De belangrijke documenten van de stad werden er bewaard en het diende als uitkijktoren. Hoog in de toren hing een stormklok en later kwam daar een beiaard bij. Ben je tussen 6 en 12 jaar? Speel dan het ‘Spel van de slotenmaker’, een interactief spel vol weetjes en opdrachten. Klim zeker ook eens tot helemaal boven in de toren om de draak beter te kunnen zien die helemaal op de top staat. Vroeger was hij de schatbewaarder en vandaag bewaakt hij de stad.

 2. Pit - Kunst in Open Ruimte- Borgloon

   Schrijf zelf een beoordeling

  In Borgloon staan in het landschap heel wat originele kunstwerken. Je kan een gratis kaart krijgen bij toerisme Borgloon en fietsen huren om ze te gaan ontdekken. Tussen de weiden, bosjes, heuvels en boomgaarden - ideaal om te ravotten - moet je een paar keer stevig op de trappers gaan staan.

  Eén van de blikvangers is de doorkijkkerk van het Belgische architectenduo Gijs van Vaerenbergh. De kerk is 10 meter hoog en bestaat uit 1000 op elkaar gestapelde stalen platen. Deze kerk lijkt wel betoverd: als je op een bepaalde plek staat, zie je een kerk met echte muren. Maar als je er iets verderop weer naar kijkt, zijn die muren plots verdwenen en kijk je dwars door de kerk heen! Is één dag niet genoeg? In de oprijlaan naar Kasteel van Hex kan je overnachten in boomtenten die lijken op waterdruppels!

 3. Het Steen - Antwerpen

   Schrijf zelf een beoordeling

  Het Steen is het aller-alleroudste stenen gebouw van Antwerpen! Het is een plek waar families zich kunnen uitleven. In het weekend kan je met je ouders jouw eigen tijdmeetmachine of zandloper maken. Jouw mama en papa kan je daarna achterlaten in de bar voor een drankje terwijl je zelf geheime doe- en speelplekken ontdekt. Je hoeft niet te reserveren én het is gratis. Tijdens de zomervakantie is er ook een Zomerbar aanwezig: aan de rand van de Schelde, in de schaduw van het oudste gebouw van de stad vind je verkoeling bij een fris drankje terwijl je met de tenen in het zand woelt. Het ultieme vakantiegevoel in de stad!

 4. Fort Napoleon - Oostende

  Schrijf zelf een beoordeling

  Fort Napoleon is een indrukwekkend gebouw op het strand van Oostende. Je ontdekt er alles over de boeiende tijd van Napoleon. De audioguide voor kinderen (6 tot 12 jaar) voert je naar alle hoeken en kanten van het fort! Tip: hier zit ook een Schat van Vlieg verborgen!

 5. Atomium - Brussel

   Schrijf zelf een beoordeling

  Het Atomium is een indrukwekkend bouwwerk in Brussel. Het bestaat uit 9 bollen, waarvan je er 5 kan bezoeken. Er is ook een kinderbol! De bollen zijn verbonden met buizen. Kleurrijke roltrappen in de buizen voeren je van bol naar bol. Neem zeker ook eens de glazen lift: terwijl je stijgt, kijk je door het dak recht in de liftschacht. Toen het Atomium In 1958 werd gebouwd was dit de snelste lift van Europa. Vanuit de bovenste bol kan je heel Brussel zien! Deze zomer ontdek je spectaculaire klank- en lichtinstallaties in de tijdelijke tentoonstelling en bijhorende workshops in de kinderbol.

  Copyright foto: www.atomium.be – sabam 2011- Normann Szkop

 6. Red Star Line - Antwerpen 

   Schrijf zelf een beoordeling

  Op de plaats van het museum verzamelden 100 jaar geleden mensen die per schip naar Amerika wilden reizen. In deze historische havenloodsen kruip je met de hele familie in de huid van deze wereldreizigers die op zoek gingen naar een nieuw leven. Vraag je reisticket en koffer vol spullen aan de balie, en weg ben je. Ieder voorwerp in de koffer vertelt een verhaal. Volg je ogen, oren en neus en doorheen de zalen vind je verborgen verhalen.

 7. Museum aan de Stroom (MAS) - Antwerpen

  Het MAS is méér dan een museum: langs de roltrappen en bovenop het dak heb je een prachtig zicht over de stad. De tentoonstellingen vertellen het verhaal over de mensen en de boten van de stad Antwerpen. Kleine matrozen keren met kaart en kompas het museum binnenstebuiten. Zin om te schilderen, te boetseren en te knutselen in de ateliers? Of wil je liever picknicken? Picknickdekentjes zijn gratis te ontlenen aan de balie! 

 8. Het Glazen Huis - Lommel

  Schrijf zelf een beoordeling

  Het Glazen huis staat in het centrum van Lommel. Het gebouw heeft een unieke architectuur! Daarnaast is het ook een van de weinige plaatsen waar je het eeuwenoude ambacht glasblazen kan ontdekken. Op 9 en 16 juli en 13 en 20 augustus kunnen kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een ervaren glasblazer een eigen drinkglas blazen. Vooraf inschrijven voor deze workshop is verplicht.  

 9. WIELS - Vorst

  Dit opmerkelijke hoekgebouw in Vorst was vroeger een brouwerij! Nu is het omgetoverd tot een centrum voor hedendaagse kunst: WIELS. Dit coole centrum organiseert verrassende activiteiten, ook speciaal voor families! Elke laatste zondag van de maand ontdek je de tentoonstellingen en de verborgen hoekjes van het gebouw.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips