U bent hier:

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.


1. Een uitzonderlijke uitkijktoren

Het belfort van Gent is meer dan 700 (!) jaar oud en 95 meter hoog. Op elke verdieping is een klein museum ingericht, maar klim ook zeker tot boven in de torenspits voor een onvergetelijk zicht. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er het interactieve spel van de slotenmaker. Elke opdracht brengt hen een stap dichter bij de schatkist.

Erg leuk en ook voor de mama erg interessant. Eigenlijk een must do voor iedereen.

Mama Barbara

2. Kunst in de open ruimte

Kunst hoort alleen in een museum? Niet in Borgloon. Daar spot je imposante werken in al even indrukwekkende landschappen. Een van de blikvangers is het doorkijkkerkje van architectenduo Gijs van Vaerenbergh. Is één dag niet genoeg? In de Tranendreef kan je overnachten in boomtenten die lijken op waterdruppels. Tip: haal je gratis kaart bij toerisme Borgloon.

 

3. Hedendaagse kunst in Brussel

Het opmerkelijke hoekgebouw van WIELS was vroeger een brouwerij. Nu is het omgetoverd tot een centrum voor hedendaagse kunst met verrassende activiteiten, ook voor families. Zo ontdek je elke laatste zondag van de maand de verborgen hoekjes en kantjes tijdens een interactieve rondleiding. En twee keer per jaar zijn er zelfs aparte installaties en voorstellingen voor baby's en peuters.

 

4. Een bewogen reis in het Red Star Line Museum

Op de plaats van het Antwerpse museum verzamelden 100 jaar geleden 2 miljoen mensen die per schip van Europa naar Amerika wilden reizen. In de historische havenloodsen kruip je in de huid van deze reizigers. Vraag je reisticket en koffer vol spullen aan de balie en volg je ogen en oren doorheen de zalen en verborgen verhalen.

De toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, maar met een museumpas kan je dit museum ook als volwassene voordelig bezoeken.

 

5. Een doolhof van metaal

Het eerder genoemde architectenduo Gijs Van Vaerenbergh maakte ook in Genk een schoon kunstwerk. Op het binnenplein van C-mine staat nu het Labyrint te pronken, een doolhof van metaal. Echte avonturiers gaan ook op C-mine expeditie: gewapend met een zaklamp, vergrootglas en kompas start je aan een heus belevingsparcours.

Echt een aanrader. Wij hebben de zoektocht naar Cyriel gedaan (voor 6+). Originele opdrachten, geweldige omgeving en een tof cadeautje op het einde.

Mama Katrien

6. Win-win in het Zwin

Naast een internationale luchthaven voor vogels, is het Zwin ook een architecturaal pareltje. Het natuurpark onderging in 2016 een ware metamorfose. Het bezoekerscentrum en de panoramatoren zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. De verscheidene belevingshutten zorgen voor beschutting bij regenweer en bovenop de uitkijktoren valt altijd wel iets te spotten.

Niets meer missen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang elke vrijdag een overzicht van activiteiten in je buurt.

 

Foto bovenaan: © Guy van Grinsven

Meer inspiratie

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

De mooiste poppentheaters

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.

9 spannende speurtochten voor kinderen

9 spannende speurtochten voor kinderen

Alle schatten van Vlieg zijn opgeborgen, maar ook nu nog kan je zonder zorgen op uitstap naar de bib, het museum, natuurgebied of kasteel. Dit zijn onze tips voor een zoektocht zonder zorgen.

Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips