U bent hier:

Pamperperikelen - oproep van de moderne man

Pamperperikelen - oproep van de moderne man

Pamperperikelen - oproep van de moderne man

Meer Verdraagzaamheid. Dat is wat ik wens voor Vaderdag. Meer verdraagzaamheid wanneer ik me bevind in de damestoiletten. Ik ben er namelijk voor een goede reden: de pamper van m'n dochter verversen.


 

 21ste eeuw

Het is logisch dat de moderne man tegenwoordig simpelweg hedendaags is en even spontaan pampers ververst als pinten hijst. Maar nog niet elke locatie of inrichtende overheid is aangepast aan die realiteit van de 21ste eeuw.

De locatie waar ik de laatste keer werd buiten gekeken uit de damestoiletten had net een make-over gehad. Oké, het gebouw was nog steeds een betonnen cultuurhuis dat eind jaren '70 werd neergepoot, maar de sanitaire voorziening was wel net vernieuwd. Met helaas enkel een ververstafel in de damestoiletten. Niet bij de wastafels. Wel in het achterste toilet, aan de rechterkant, zo'n uitklaptafeltje. Nergens aangeduid.

Smeltend zelfvertrouwen

Dus deze rakker maar nerveus ronddwalen in het sanitaire blok. Hipsterbaard en rijzig gestalte ten spijt, smelt het zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon, wanneer ik met dochterlief de damestoiletten betreed. Een glimlach kan er bij mij nog net af, bij de dames met volle of net geledigde blazen niet.

Ik ben er om mijn persoonlijk steentje bij te dragen aan de gelijkheid in het ouderschap. Vele kleintjes maken één grote (zei de mug toen ze in de zee plaste), weet u wel. En het is niet aan mij om boos te zijnop de dames die mij kwade blikken toewerpen omdat ik hun private space betreed. Laat dit vooral ook een warme oproep wezen aan alle openbare instellingen, overheden, publieke huizen en winkelcentra. Pampers verversen is niet uitsluitend een vrouwenzaak.

Poepje ruiken

Qua gelijkheid laten de Zweden ons een heel interessant poepje ruiken: vad du visar är vad du får. Wat je laat zien, is wat je krijgt. En ja, de lokale meubelwinkel geeft daar een heel duidelijk voorbeeld. Niets met quota, verplichtingen en controles, gewoon een goed voorbeeld en keuzevrijheid aanbieden. Geweldig toch?

Zolang vadertje/moedertje staat hier het goede voorbeeld niet geeft, zullen we het met een glimlach en een blik van herkenning in het toilet moeten doen. Dames, we staan aan dezelfde kant. Figuurlijk en voorlopig ook nog letterlijk. Of zoals Metal Molly zong: happiness, we're all in shit together.

 

Reporter: Sam --- Papa van Jozefien (1) en serrist in spé. Als hij niet onderweg is met zijn vespa naar een bruine kroeg of fijn restaurant vind je hem op het het veteranenvoetbal. 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips