U bent hier:

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat je hart sneller slaan als je denkt aan rollercoasters of wildwaterbanen? Dan ben jij een pretparkmens. Vlieg zet de attractieparken in eigen land in de kijker. Bellewaerde, Plopsaqua, Bobbejaanland zijn de bekendste, maar er zijn er nog zoveel meer!


 

Bellewaerde Park

Bellewaerde Park in Ieper combineert een pretpark met een dierenpark met meer dan 300 exotische dieren. Maar niet alleen de dieren halen er kunstjes uit: in de show Gold Rush duiken twee mannen vanop 25m hoogte in een zwembadje van 10 meter diameter en 4 meter diep. Goed gek, als je het ons vraagt!

Lees hier de mening van andere gezinnen (de zgn Bende van Vlieg) over Bellewaerde Park

Bobbejaanland

Naar Bobbejaanland trek je met iets oudere kinderen voor de Typhoon of de Speedy Bob, de rollercoaster en hogesnelheidstrein waarvan ieders haren rechtop gaan staan. Jongere kinderen leven zich ondertussen uit in het Kinderland of in de Ponyride.

AnVG van de Bende van Vlieg zegt:... voor grotere kinderen en waaghalzen is dit park een topper. Lees hier meer beoordelingen.

Boudewijn Seapark

In het Boudewijn Seapark zijn de dolfijnenshow en het zeehondeneiland zijn nog steeds de grootste attracties van het Brugse park, al ben je vast de rest van de dag zoet met de rest van de dieren en attracties zoals de Orkaride of de wildwaterbaan.

Familie Michiels werd alvast aangemaan verrast: De zeeleeuwenshow was grappig en verrassend. We wisten niet dat zeeleeuwen zo'n komisch talent waren. Lees meer beoordelignen.

Plopsaqua

De spectaculaire Sky Drop - een vrije val van op 20 meter gevolgd door een wilde glijbaan - is in Plopsaqua (De Panne) wellicht de grootste trekker, al mag de discoglijbaan - jep, waarin je zelf je muziek kiest - er voor ons ook wel zijn.

Alle pretparken, van de megagrote tot de kleinere fijnere vind je hieronder.

We hebben zo'n klein vermoeden dat als je pretparken houdt, je ook binnenspeeltuinen de max vindt - zeker bij slecht weer hét ideale uitstapje.

Pretparken

ZOO Antwerpen

102 beoordelingen

Antwerpen 18 (Antwerpen), ZOO Antwerpen

  • Thema of pretpark

Plopsaland De Panne

88 beoordelingen

De Panne, Plopsaland De Panne

  • Spel of quiz

3+

Plopsa Indoor

72 beoordelingen

Hasselt, Plopsa Indoor Hasselt

  • Thema of pretpark

Bobbejaanland

50 beoordelingen

Lichtaart, Bobbejaanland

  • Thema of pretpark

6+

Olmense Zoo

49 beoordelingen

Olmen, Olmense zoo

  • Thema of pretpark

Bellewaerde Park

46 beoordelingen

Ieper, Bellewaerde Park

  • Thema of pretpark

3+

Circus Bruul

30 beoordelingen

Geel, Circus Bruul

  • Thema of pretpark

Plopsaqua

27 beoordelingen

De Panne, Plopsaland De Panne

  • Thema of pretpark

2+

Familiepark Harry Malter

20 beoordelingen

Heusden, Familiepark Harry Malter

  • Thema of pretpark

3+

Binnenspeeltuin Het Circus

15 beoordelingen

Kontich, Het Circus

  • Thema of pretpark

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Uitstapje naar zee

Een dagje aan zee met de kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee! Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Kust, naast schelpjes rapen en ijsjes likken? Vlieg helpt je op weg met vijf tips.

Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten voor jou de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Schatten van Vlieg in Maarkedal

Schatten zoeken bij mooi weer

Het is een prachtige zomerdag. Dan blijf je uiteraard niet met de kinderen tussen vier muren zitten ... Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat van Vlieg! Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

7x origineel overnachten met kinderen

7x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips