U bent hier:

Reporter Elien: Mijn eerste keer... theater met een peuter

Reporter Elien: Mijn eerste keer... theater met een peuter

Reporter Elien: Mijn eerste keer... theater met een peuter

Wat gaan we doen, mama? We gaan naar het theater. Wat is dat, mama? Iets met mensen op een podium. Maar is dat wel altijd zo? Poging 2: Theater is iets waarbij mensen een verhaal komen vertellen. Maar geldt dat wel bij theater voor 2-jarigen? We besluiten: theater is een beetje een verrassing.


 

Is theater nu al iets voor ons?

Ik moet toegeven dat er bij mij veel vragen door mijn hoofd spookten bij het boeken van de voorstelling Ceci n’est pas un livre van Theater De Spiegel. Gaat onze kleine man wel 45 minuten kunnen stilzitten? Of hoeft dat niet bij peutertoneel? We zijn volop bezig met potjestraining. Zou er een plaspauze voorzien zijn? De voorstelling mikt op kinderen van 1,5 tot 4 jaar, die groep is nu toch wel erg divers. Gaat hij het wel snappen?

Bedankt Hervé Tullet

We arriveren in de bibliotheek van Aarschot. Aan de inkom ligt een flyer van Theater de Spiegel. In grote letters staat er: verzorgingskussens, buggyparking en potjes zijn steeds aanwezig bij onze voorstellingen. Ik ben alvast deels gerustgesteld.

We installeren ons op bankjes. Alle kinderen zijn geboeid. Het concept is eenvoudig. Twee mannen met koffers vol boeken van Hervé Tullet nemen je mee op avontuur. Er wordt niet gesproken, er is wel muziek. De voorstelling is gebaseerd op de interactieve boeken en tekeningen van Hervé Tullet. Voor de voorstelling hadden we al 1 boek van hem, nu vier. Als ik kon zou ik Hervé Tullet persoonlijk bedanken. Die man maakt eenvoud geniaal, maakt van voorlezen een festijn en prikkelt de creativiteit van mijn zoon en mezelf op een super toegankelijke manier. En al deze dingen komen prachtig tot hun recht in deze mooie voorstelling.

Bumba of Theater de Spiegel?

En dan zeggen dat ik getwijfeld had tussen deze en een andere voorstelling. Voor Lewis geboren werd waren mijn man en ik ervan overtuigd dat Bumba en co niet binnen zouden komen in ons huishouden. Je houdt echter geen rekening met de externe factoren. Bumba komt erin, of je nu wil of niet. En heel even, maar echt voor 2 seconden, twijfelde ik om tickets te kopen voor een Bumba-voorstelling. Want dat kent Lewis en daar zou hij echt blij van worden. Maar als er nog iets veel mooier is dat hij nog niét kent en waar zowel hij als wij blij van worden, dan ben ik zo blij dat wij niet voor Bumba, maar voor Theater De Spiegel gegaan zijn. En ik kan het iedereen aanraden.

 

(Fotocredits: Koen Broos)

Reporter: Elien --- "Mama van Lewis (2). Spring in’t Leuvense veld. Danst graag met en zonder kind.” 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips