U bent hier:

Sinterklaas: 6 leuke activiteiten voor thuis

Sinterklaas

Sinterklaas: 6 leuke activiteiten voor thuis

6 december nadert, de spanning stijgt: Sinterklaas is in het land. Grote intredes zitten er dit jaar niet in, maar gelukkig kan je je ook thuis voorbereiden op de komst van de Sint: we tippen de leukste activiteiten.


1. Gluur binnen in het Huis van de Sint

Tijdens zijn verblijf in België woont Sinterklaas in een statig huis in zijn eigen stad, Sint-Niklaas. Voor de veiligheid kan je dit jaar niet op bezoek in het Huis van de Sint, maar je mag wel virtueel binnenpiepen. Elke dag verschijnt er een nieuw filmpje waarin de vrolijke poppen van Theater Tieret je meenemen naar de verschillende vertrekken van de Sint, van zijn bureau tot de Pietenslaapkamer. Waar slaapt de Sint? Neemt hij liefst een bad of een douche? Draagt hij een kamerjas? Je komt het allemaal te weten. 

> Ga op bezoek bij de Sint 

 

2. Speel het Pietenspel

In heel wat gemeenten kan je thuis meespelen met het Pietenspel. Schrijf je in, en voor de start van het spel krijg je een lijst opdrachten die je samen met je bubbel kan uitvoeren, in en rond jullie thuis. Voer zoveel mogelijk opdrachten uit, stuur een foto van het resultaat naar de Pietenjury en wie weet winnen jullie wel een leuke prijs. 

> Wie is de beste Piet?

 

3. De Sint op je scherm

Een feestelijke Sinterklaasintrede zit er dit jaar niet in, en dus heeft Gent een andere oplossing bedacht: alle Gentse kinderen krijgen een persoonlijke videoboodschap van de goedheilige man. Het enige wat je moet doen is een tekening maken of een brief schrijven, en je wordt persoonlijk bedankt door Sinterklaas en zijn pieten. 

Als je zelf ook iets wil vertellen, dan kan je (ook buiten Gent) gaan voor een live videogesprek met de Sint. Zing een liedje, dicteer persoonlijk je verlanglijstje, laat je mooiste tekeningen zien of sla gewoon een babbeltje met Sinterklaas en zijn Pieten - en laat vooral zien hoe braaf je bent. 

Even bellen naar de Sint

 

4. Herbekijk de Grote Intrede

Heb je de Grote Intrede van Sinterklaas gemist? Dat kan best, want de Sint arriveerde dit jaar in het holst van de nacht in de haven van Antwerpen. Gelukkig kan je de intrede én de toespraak van de Sint herbekijken op de website van Ketnet. Je kan daar trouwens ook alle afleveringen van Dag Sinterklaas herbekijken, waarin de Sint de gekste avonturen beleeft met zijn vrienden Piet, Ramon, Conchita en natuurlijk Slecht Weer Vandaag. 

> Op avontuur met Sinterklaas

 

5. Nog één verhaaltje

Wist je dat de Sint niet alleen in zijn Grote Boek leest? Af en toe heeft hij ook tijd om andere boeken te lezen. De bib van Beringen heeft Sinterklaas zelfs weten te strikken voor een voorleessessie, op woensdag 2 december: hij leest zijn lievelingsboek Minipiet naar de pietenschool, en jij kan thuis gewoon meeluisteren. 

> Laat je lezen

 

6. Swingen met de Sint

De Sint komt dit jaar niet alleen door de schouw, maar ook via wifi. Want FULCO geeft op zaterdag 5 december een virtueel sinterklaasconcert: vanuit alle hoeken van de concertzaal stuitert hij met zijn liedjes over je scherm. Hij zingt over sms'ende mensen en de worstelingen van de sint met rammelende ramgeheugens. De grote FULCO internet show is een online knetterconcert voor iedereen vanaf zes jaar, vol eigenzinnige kinderliedjes en een paar toevallige botsingen met de Sint. 

> Haal een concert in huis 

 

Lees ook: 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips