U bent hier:

Sterrenkijkdagen met de kinderen

Sterrenkijkdagen met de kinderen

Sterrenkijkdagen met de kinderen

Stop met navelstaren en stuur je blik de ruimte in, want het universum is onmetelijk... interessant. Op de Sterrenkijkdagen op 23 en 24 februari geven gepassioneerde astronomen je kinderen een unieke kijk op het heelal.


 

Gelooft jouw kind dat opa een ster geworden is die vanuit de hemel op hem neerkijkt of dat zijn wensen uitkomen als hij een vallende ster ziet - wat natuurlijk allebei écht het geval is - dan moet je die hemelse fabels zeker in ere laten. Maar de wetenschappelijke versie van ons universum is op zijn minst even onwaarschijnlijk en spannend als onze fantasie erover.

Met je eigen verrekijker zal je niet ver geraken, maar met de indrukwekkende telescopen op de Sterrenwachten gaat er letterlijk een universum open voor de ogen van je zoon of dochter. Op de Sterrenkijkdag op 23 en 24 februari 2018 vertellen astronomen je over alles opslokkende gaten, planeten die op coole knikkers lijken, kometen die aan een rotvaart op aarde neerdonderen en sterren die al niet meer bestaan tegen de tijd dat ze ons oog bereiken.

Na je zoektocht naar de grote en de kleine beer, is het tijd voor de teddybeer en kan je sterrenkijkertje vanonder zijn warme dekbed door het gordijn turen naar die twinkle twinkle little stars, tot de oogjes dichtvallen...

Elke dag sterren kijken

Na de Sterrenkijkdagen kan je kleine Einstein op deze plekken terecht om zijn wetenschapshonger te stillen:

Als uitsmijter geven we je nog dit ezelsbruggetje mee zodat de volgorde van de planeten op de volgend toets geen zwart gat is: Mark Van Aken Mag aan Jouw Slimme Uitvinding Niet Prutsen, ofte: Mercurius Venus Aarde Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus Pluto.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips