U bent hier:

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

Vreten!

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

De theaters hebben hun deuren weer opengezwaaid en ze staan te trappelen om je te ontvangen met betoverende, hilarische of ontroerende familievoorstellingen. Deze 6 toppers mag je dit najaar niet missen.


1. Vlaamse meesters op kleutermaat in Het lam van Jan (3+)

Het verhaal: Jan heeft lang en hard gewerkt aan zijn schilderij. Tot in de kleinste details, intens gezocht naar precies de juiste kleur, minutieus en geconcentreerd. En vandaag is zijn schilderij eindelijk klaar, klaar om te onthullen aan de toeschouwers. Tot Jan aankomt in de expositiezaal: weg schilderij, verdwenen ...

Ga kijken, want: Zelfs kleuters ontsnappen niet aan het van Eyck-jaar. En maar goed ook, want Het lam van Jan is een heerlijke mix van visueel en objecttheater, in een gezellig intieme setting. 

 

2. Een voorstelling in achteruit in Het eind van het begin van het einde (8+)

Het verhaal: Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Plots dwarrelen de sneeuwvlokjes omhoog, en komt er iets tevoorschijn dat op een lege toneelvloer lijkt. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo? 

Ga kijken, want: Het eind van het begin van het einde start waar alle andere voorstellingen eindigen: met de acteurs naar huis en alle spullen in de vrachtwagen, klaar om te vertrekken naar het volgende theater. Maar wat als die theaters intussen verdwenen zijn? In een levend decor mag het publiek mee zoeken naar wat er nog te redden valt van het laatste verhaal. 

 

3. Een verrassing van formaat in Edward (6+)

Het verhaal: Edward komt elke dag gekromd onder zijn aktetas aan op kantoor. Hij start de bedieningspanelen en begint te werken, van acht tot vier, van maandag tot vrijdag. Maar op een dag (rond vier over acht) hoort Edward een geluid en plots staat hij oog in oog met een kind: niets zal ooit nog hetzelfde zijn. 

Ga kijken, want: Edward sleept je mee op een verbeeldende trip naar twee werelden: eentje zonder en eentje bol van fantasie. 

 

4. Kapitalisme voor de allerkleinsten in Pak de poen! (8+)

Het verhaal: Welkom op de meest hebzuchtige show van het jaar! Met de grootste prijzen, waanzinnige opdrachten, en vraagstukken waarin kinderen zelf kunnen bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen.

Ga kijken, want: In deze voorstelling kunnen je kinderen geld verdienen - veel geld... Cie Barbarie vertaalt volwassen problemen naar hilarische familievoorstellingen, en met Pak de poen! zetten ze vraagtekens bij ons kapitalistisch systeem.

 

5. Kinderen baas in En braaf zijn! (6+)

Het verhaal: Stel je voor. Voor één middag verdwijnen alle grote mensen, de tv, het huiswerk en vooral één zinnetje: En braaf zijn! Een hele middag om te spelen, je vuil te maken, risico's te nemen en avonturen te beleven - de droom van elk kind.

Ga kijken, want: En braaf zijn! is een associatieve voorstelling vol humor en spelplezier, en een pledooi om ongeremd kind te zijn. 

 

6. Het absurde universum van VRETEN! (6+)

Het verhaal: Drie eigenzinnige performers nemen je in VRETEN! mee naar hun absurde universum, dat een beetje doet denken aan de wereld van de Flinstones. Daar wordt geen onderscheid gemaakt tussen beperkt en niet beperkt, tussen hoofd en lichaam of tussen sterkte en zwakte. 

Ga kijken, want: VRETEN! is een inclusieve dansvoorstelling waarin een Venezolaanse danseres, een Brussels-Marokaanse performer en een Vlaming met het syndroom van down op zoek gaan naar verschillen en gelijkheid. 

Meer voorstellingen

3+

dinsdag 24 november 2020

Schoolvoorstelling: Kleine verhalen voor grote oren - Audreu Dero

Bornem, Cultuurcentrum Ter Dilft

  • Theatervoorstelling

3+

Van 18 november 2020 tot 25 november 2020

"Sinterklaas en de bron van waarheid" (voor 3-8 jaar)

Turnhout, De Poppenzaal

  • Theatervoorstelling

woensdag 25 november 2020

De Spiekpietjes

Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Lutgardiskerk - vrije plaatsen

  • Theatervoorstelling

4+

woensdag 25 november 2020

Voorleesuurtje@bib Beveren

Beveren-Waas, Bib Beveren

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 25 november 2020

Digitale voorleessessie: Sofie leest voor!

Beringen, Bibliotheek Beringen

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 25 november 2020

GEANNULEERD Zou de Sint? (3+) - De Tamboerijnen

Diksmuide, Pop-Up CC De Kupe

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 25 november 2020

Geannuleerd - ZEEP

Mortsel, Mark Liebrecht Schouwburg

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 25 november 2020

AFGELAST - Sint en Piet Betrapt - Sinterklaastheater

Ooigem, OC Leieland

  • Theatervoorstelling

4+

woensdag 25 november 2020

GEANNULEERD / Voorleeskwartiertjes - Lezers maak je samen

Aalst, Utopia bibliotheek

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 25 november 2020

Les affreux CANCELLED

Watermaal-Bosvoorde (Brussel), La Vénerie

  • Theatervoorstelling

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

De mooiste poppentheaters

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.

9 spannende speurtochten voor kinderen

9 spannende speurtochten voor kinderen

Alle schatten van Vlieg zijn opgeborgen, maar ook nu nog kan je zonder zorgen op uitstap naar de bib, het museum, natuurgebied of kasteel. Dit zijn onze tips voor een zoektocht zonder zorgen.

Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips