U bent hier:

Theater met kinderen: 7 onmisbare voorstellingen

Beeld uit De kleine vurtorenwachter

Theater met kinderen: 7 onmisbare voorstellingen

Wie wil, kan dit jaar dagelijks een prachtige theatervoorstelling gaan bekijken. Als je daar tijd voor hebt: gelukzak! Voor de anderen kozen we er zeven uit die je zeker moet zien, al voor bengels vanaf 2 jaar.


1. De kleine vuurtorenwachter: avontuur in licht en schaduw (4+)

Het verhaal: De opa van Sylke is vuurtorenwachter en weet alles over schepen, de sterren, de zee en verre einders. Wanneer opa dood gaat, mag Sylke op de vuurtoren passen. Maar dan gebeuren er wonderlijke dingen. Hij moet de zee op, een reis maken naar het koude noorden.

Een avontuurlijk verhaal over afscheid nemen, liefde, moed ... en een walvis.

Ga kijken, want: In De kleine vuurtorenwachter zie je geen acteurs aan het werk. Kruip in de grote witte tent en de grappige schaduwen en spannende schimmen trekken je meteen het verhaal in.

 

2. Pied de Poule: worstelen met maatwerk (9+)

Het verhaal: Een kleermakerszaak met honderden meters stof, swingende naaimachines en hier en daar een vleugje mottenbal. Grote, lange, dunne, dikke, scheve en geschaafde mensen glijden voorbij.

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Pied de Poule hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Of hoe een schoonheidsideaal zot veel zeer kan doen. 

Ga kijken, want: De voorstellingen van Studio Orka garanderen bijzondere locaties, betoverende spektakels en de beste acteurs. Wil je een plaatsje? Dan moet je snel zijn!

 

3. Gratis chips: feminisme voor kleuters (5+)

Het verhaal: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony's. Blauw is voor jongens, net zoals auto's, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. 

Gratis Chips rammelt stevig met genderstereotypen. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor moet je komen kijken ...

Ga kijken, want: Dit is een erg grappige voorstelling over hoe we vaak nog te veel belang hechten aan de verschillen tussen meisjes en jongens. 

 

4. Wolk: hoog in de lucht (3+)

Het verhaal: De mooiste plek op aarde, da's het wolkenpaleis. Je volgt een meisje dat het liefst van al wil vliegen. En willen we dat niet allemaal?

Wolk is een heerlijke kleutervoorstelling, geschreven door o.a. Raf Walschaerts van Kommil Foo. 

Ga kijken, want: Je zit niet op een saaie stoel, maar op kussenzachte wolken

 

5. Raspoetin: liefde, duistere magie en hilarische poppen (8+)

Het verhaal: In een wolk van wierook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia, maar vooral... de gevreesde Raspoetin.

Ga kijken want: Theater Tieret neemt je mee naar het duistere Rusland van de laatste Tsaar. Het resultaat is een meeslepende, historische én hilarische rollercoaster boordevol poppen, muziek en zwarte magie.

 

6. Zeep: avontuur onder water (2+)

Het verhaal: Laat je onderdompelen in een wonderwaterwereld waarin alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang jullie adem inhouden?

Ga kijken, want: Zeep is een 'zeepzoete' en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten, met een bijzonder decor dat volledig uit plastic bestaat.

 

7. Click: een lichtgevend acrobatisch sprookje (3+)

Het verhaal: Een carrousel van dansende, springerige lichtjes is de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een kroonluchter die vrolijk schommelt, een familie schemerlampjes die verstoppertje speelt: het wordt een lichtgevend acrobatisch sprookje. 

Ga kijken, want: Click is interactief circustheater in een betoverende fantasiewereld.

 

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. 

Meer voorstellingen

4+

woensdag 27 mei 2020

AFGELAST - Voorleesuurtje in Bib Beveren

Beveren-Waas, Bib Beveren

  • Theatervoorstelling

3+

Van 26 april 2020 tot 27 mei 2020

Een ei kan niet vliegen (figurentheater voor 3-7 jaar)

Turnhout, De Poppenzaal

  • Theatervoorstelling

woensdag 27 mei 2020

Theater FroeFroe - AiAiAi (3+) - familie (GEANNULEERD)

Lokeren, Cultuurcentrum Lokeren

  • Theatervoorstelling

2+

woensdag 27 mei 2020

Een scheppingsverhaal, Ensemble Leporello & Compagnie des Mutants - AFGELAST

Brasschaat, Theater Hemelhoeve

  • Theatervoorstelling

9+

woensdag 27 mei 2020

Geef mijn hand terug (afgelast) - Bronks

Duffel, Cultuurcentrum Cinema Plaza

  • Theatervoorstelling

donderdag 28 mei 2020

De Kleine Prins

Tielt, Theater Malpertuis

  • Theatervoorstelling

vrijdag 29 mei 2020

De Kleine Prins

Tielt, Theater Malpertuis

  • Theatervoorstelling

3+

Van 23 mei 2020 tot 30 mei 2020

Pierke van Alijn: de spookkoets - GEANNULEERD !!!

Gent, Het Huis van Alijn

  • Theatervoorstelling

7+

Van 29 mei 2020 tot 30 mei 2020

Planeet Nivanir°

Antwerpen, hetpaleis

  • Theatervoorstelling

6+

zaterdag 30 mei 2020

Okidok - Les Chevaliers [GEANNULEERD]

Keerbergen, GC Den Bussel

  • Theatervoorstelling

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

4 musea waar kinderen welkom zijn

4 musea waar kinderen welkom zijn

Eindelijk is het zo ver: de musea gaan weer open! En ook de kleinste bezoekers mogen mee: deze musea verwelkomen je met speurtochten, spelletjes en ander leuks.

Theater met peuters en kleuters

Theater met peuters en kleuters

Ben je nog op zoek naar een uitstapje met je kleuter of peuter? Wist je dat er prachtige voorstellingen bestaan speciaal voor de allerkleinsten?

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.

Plezier in Hidrodoe

7x wetenschap en technologie voor kinderen

Krijgt je kleine Einstein niet genoeg van proefjes doen, fossielen onderzoeken, verre planeten bespieden en nieuwe machines uitvinden? Van museum tot volkssterrenwacht: hier kunnen kinderen spelenderwijs bijleren.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips