U bent hier:

Theater met kinderen: 7 onmisbare voorstellingen

Beeld uit De kleine vurtorenwachter

Theater met kinderen: 7 onmisbare voorstellingen

Wie wil, kan dit jaar dagelijks een prachtige theatervoorstelling gaan bekijken. Als je daar tijd voor hebt: gelukzak! Voor de anderen kozen we er zeven uit die je zeker moet zien, al voor bengels vanaf 2 jaar.


1. De kleine vuurtorenwachter: avontuur in licht en schaduw (4+)

Het verhaal: De opa van Sylke is vuurtorenwachter en weet alles over schepen, de sterren, de zee en verre einders. Wanneer opa dood gaat, mag Sylke op de vuurtoren passen. Maar dan gebeuren er wonderlijke dingen. Hij moet de zee op, een reis maken naar het koude noorden.

Een avontuurlijk verhaal over afscheid nemen, liefde, moed ... en een walvis.

Ga kijken, want: In De kleine vuurtorenwachter zie je geen acteurs aan het werk. Kruip in de grote witte tent en de grappige schaduwen en spannende schimmen trekken je meteen het verhaal in.

 

2. Pied de Poule: worstelen met maatwerk (9+)

Het verhaal: Een kleermakerszaak met honderden meters stof, swingende naaimachines en hier en daar een vleugje mottenbal. Grote, lange, dunne, dikke, scheve en geschaafde mensen glijden voorbij.

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Pied de Poule hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Of hoe een schoonheidsideaal zot veel zeer kan doen. 

Ga kijken, want: De voorstellingen van Studio Orka garanderen bijzondere locaties, betoverende spektakels en de beste acteurs. Wil je een plaatsje? Dan moet je snel zijn!

 

3. Gratis chips: feminisme voor kleuters (5+)

Het verhaal: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony's. Blauw is voor jongens, net zoals auto's, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. 

Gratis Chips rammelt stevig met genderstereotypen. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor moet je komen kijken ...

Ga kijken, want: Dit is een erg grappige voorstelling over hoe we vaak nog te veel belang hechten aan de verschillen tussen meisjes en jongens. 

 

4. Wolk: hoog in de lucht (3+)

Het verhaal: De mooiste plek op aarde, da's het wolkenpaleis. Je volgt een meisje dat het liefst van al wil vliegen. En willen we dat niet allemaal?

Wolk is een heerlijke kleutervoorstelling, geschreven door o.a. Raf Walschaerts van Kommil Foo. 

Ga kijken, want: Je zit niet op een saaie stoel, maar op kussenzachte wolken

 

5. Raspoetin: liefde, duistere magie en hilarische poppen (8+)

Het verhaal: In een wolk van wierook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia, maar vooral... de gevreesde Raspoetin.

Ga kijken want: Theater Tieret neemt je mee naar het duistere Rusland van de laatste Tsaar. Het resultaat is een meeslepende, historische én hilarische rollercoaster boordevol poppen, muziek en zwarte magie.

 

6. Zeep: avontuur onder water (2+)

Het verhaal: Laat je onderdompelen in een wonderwaterwereld waarin alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang jullie adem inhouden?

Ga kijken, want: Zeep is een 'zeepzoete' en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten, met een bijzonder decor dat volledig uit plastic bestaat.

 

7. Click: een lichtgevend acrobatisch sprookje (3+)

Het verhaal: Een carrousel van dansende, springerige lichtjes is de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een kroonluchter die vrolijk schommelt, een familie schemerlampjes die verstoppertje speelt: het wordt een lichtgevend acrobatisch sprookje. 

Ga kijken, want: Click is interactief circustheater in een betoverende fantasiewereld.

 

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. 

Meer voorstellingen

maandag 20 januari 2020

BEAT IT (1-2 SO)

Turnhout, Cultuurhuis de Warande

  • Theatervoorstelling

3+

dinsdag 21 januari 2020

4Hoog - Woesj

Avelgem, Theaterzaal GC Spikkerelle

  • Theatervoorstelling

8+

dinsdag 21 januari 2020

Het Paleis & De Nwe Tijd - Doe de groeten aan de ganzen

Houthalen-Helchteren, Cultuurcentrum Casino

  • Theatervoorstelling

3+

dinsdag 21 januari 2020

4Hoog - Woesj

Avelgem, Theaterzaal GC Spikkerelle

  • Theatervoorstelling

3+

woensdag 22 januari 2020

Wie zoekt ... die klinkt

Haacht, HaBoBIB Bibliotheek Haacht

  • Theatervoorstelling

4+

woensdag 22 januari 2020

Voorleesuurtje in Bib Beveren

Beveren-Waas, Bib Beveren

  • Theatervoorstelling

4+

woensdag 22 januari 2020

Leeslekker • voorleesuurtje

Wilrijk, Openbare Bibliotheek Bist

  • Theatervoorstelling

4+

woensdag 22 januari 2020

Voorleesuurtje bib Kontich

Kontich, Bibliotheek Kontich

  • Theatervoorstelling

4+

Van 15 januari 2020 tot 22 januari 2020

Holle Bolle Billy (4-10 jaar)

Turnhout, De Poppenzaal

  • Theatervoorstelling

5+

woensdag 22 januari 2020

Pedrolino - de schone en het beest

Sint-Amandsberg, Zaal achter de bibliotheek

  • Theatervoorstelling

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Regenlaarsjes

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Geen spoor van sneeuw deze winter, des te meer van regen en grijze lucht. Thuisblijven is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 16 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

De mooiste poppentheaters

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.

Yoga met de kinderen

Yoga met de kinderen

Je zou niet de eerste mama of papa zijn die na lang twijfelen toch eens een proefles yoga volgt, om daarna geen enkele meer over te slaan. Yoga alleen of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen.

Kinderen in Koers, het Museum van de Wielersport

6 musea waar kinderen welkom zijn

Een museum bezoeken is saai? Helemaal niet! Deze zes interactieve musea verrassen met speurtochten, doe-opdrachten en spannende verhalen. Openvallende mondjes gegarandeerd…

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips