U bent hier:

Tips voor de herfstvakantie

Tips voor de Herfstvakantie - Dia de los muertos in het MAS

Tips voor de herfstvakantie

Geen idee waarnaartoe tijdens de herfstvakantie? Geen probleem: Vlieg helpt je op weg met 16 tips voor kleine festivalgangers, speurneuzen en griezelbeesten.


7 spannende festivals

 1. Rode Hond (in Leuven) is geen besmettelijke ziekte en ook geen vreemdgekleurde viervoeter, maar wel een groot familiefeest in de hele stad met theater, dans en ander leuks. 

 2. BIG BANG (in Antwerpen, Brussel en Gent) is een muziekfestival speciaal voor jonge oortjes met een knotsgekke muziekspeeltuin, een doldwaze raveparty en concerten in alle hoekjes. 

 3. Er was eens (in Oostende) tovert het Leopoldpark om tot een sprookjesachtig park vol elfjes, trollen, verhalen en straattheater. 

 4. Klein Festijn (in Gent) presenteert een reeks wonderlijke voorstellingen en concerten voor de allerkleinsten en de iets groteren.

 5. KRIKRAK (in Brugge) maakt van heel de stad een grote speeltuin vol theater, films, workshops en andere avonturen. 

 6. Hagelslag (in Roeselare) is de juiste plek voor familievoorstellingen, films, speelinstallaties en een escapecaravan.

 7. Filem'on en FilemKING (in Brussel en Gent) zijn tweelingfestivals met een uitstekende selectie van kinder- en jeugdfilms.

 

4 porties frisse lucht

 1. Weinig dingen zijn herfstiger dan een stevige boswandeling met het hele gezin. Trek je laarzen aan, voorzie genoeg plaats in je zakken voor blaadjes en kastanjes en duik het bos in. Eindbestemming: een warme chocomelk met slagroom.  Ontdek alvast onze favoriete boswandelingen.  

 2. Tijdens De Grote Schijn wordt een rondje door het Rivierenhof nóg gezelliger: een bijzondere wandeling in het donker leidt je langs fonkelende lichtjes, fluisterende bomen en een muzikale treurwilg. 

 3. In het Arboretum van Kalmthout hebben de tuiniers maar liefst honderd herfstblaadjes en -vruchten verstopt. Welke speurneus vindt ze allemaal? 

 4. Onontbeerlijk tijdens de herfstvakantie: een spannende halloweentocht. Of je nu met een zaklamp, een uitgeholde pompoen of bij kaarslicht op stap gaat: er is er vast eentje in jouw buurt. 

 

5 griezelige musea

 1. Het MAS viert op zondag 27 oktober het feest van de doden, maar dan op zijn Mexicaans: Dia de los MuertosBouw mee aan een altaar vol verloren herinneringen en bijzondere mensen, maak een kleurrijk masker en neem een kijkje in het museum. Op woensdag 30 oktober kan je er ook naar een griezelavond vol Japanse monsters. 

 2. Geheel in het halloweenthema staat Texture in Kortrijk dit najaar in het teken van spinnen. Niet de achtpotige kriebeldiertjes, welteverstaan: de oude techniek om van wol draden te maken. Bestudeer de collectie haspels en spinnewielen, en leer meteen alles over de wereld van Leie en vlas.

 3. Nog spinnen vind je in het Industriemuseum in Gent. Tijdens de Maakdag kom je overal in het museum workshops en doe-dingen tegen: kruip zelf achter een spinnewiel, weef mee aan een gigantisch web en maak een stempel met pootjes. 

 4. In het Speelgoedmuseum moet je op zoek naar alle ingrediënten voor het toverdrankje van Barbie, en als je durft mag je zelf ook eens proeven van het borrelende goedje... Je kan er trouwens ook een halloweenoutfit maken voor Barbie en Ken. 

 5. Eentje om letterlijk te sidderen en beven: de nieuwste expo in het Museum voor Natuurwetenschappen, die je meeneemt op expeditie naar Antarctica. Bereid je voor in de kleedkamer van het poolstation, duik onder water met de pinguïns en zeehonden en begeef je op de gladde ijsvelden. 

Sommige van deze musea kan je gratis bezoeken met een museumpas. Zo kunnen niet alleen je kinderen, maar ook jijzelf voordelig naar het museum. 

Alle activiteiten tijdens de herfstvakantie

Geen resultaten gevonden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips