U bent hier:

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Eureka, het is Jeugdboekenmaand! De maand maart 2018 bulkt van de boekentips, boekenacties en boekeninspiratie in bilbiotheken, boekhandels en scholen. En doe er thuis ook gerust aan mee! Lees hier wat de Jeugdboekenmaand voor jou in petto heeft.


 

Het thema van de Jeugdboekenmaand in 2018 is 'Eureka: techniek en wetenschap'. En 'reken maar' dat heel veel boeken over dit onderwerp gaan. Wetenschapsboeken maken nieuwsgierig, stellen vragen of geven antwoorden over de wereld. In wetenschaps- en techniekboeken staat veel 'informatie', maar eigenlijk gebeurt het wonder pas echt in je hoofd: daar ontstaat het verhaal, de fantasie, de verwondering over de wereld. Hoe leuk is dat!

Alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand

In heel Vlaanderen vinden de hele maand maart boekenactiviteiten plaats. Bekijk hier wat je kan meemaken in:

Kinderboekendag

Een vijftigtal boekhandels houden op zaterdag 24 maart een Kinderboekendag. Ze nodigen in totaal auteurs en illustratoren uit. Zo krijgen de kinderen de kans om de mensen achter de boeken in levenden lijve te ontmoeten.

Lezen: altijd, overal en voor iedereen

Zoek je iets dun met veel plaatjes voor beginnende lezers of een spannende page turner voor tieners, een weetjesboek of knutselhandleiding? Voor dit alles is er één plek: de bibliotheek! In de bib kan je trouwens het hele jaar terecht voor voorleesuurtjes: heerlijke momenten waarop iemand een heel speciaal boekje aan heel speciale kindertjes vertelt.

Met de Luisterpunt-boeken in de bibliotheek kunnen ook kinderen die iets moeilijker kunnen lezen veel plezier beleven aan boeken.

Boekentips nodig? Snuister dan eens door de boekenwijzer. Je vindt er zeker hét ideale boek voor jouw lezertje.

 

Grasduin verder door de website van de Jeugdboekenmaand

 

De nieuwsbrief van Vlieg geeft je wekelijks een overzicht van activiteiten uit jouw buurt voor gezinnen en kinderen tot 12 jaar. Schrijf je nu in!

 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips