U bent hier:

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Tips voor de Jeugdboekenmaand

Hoera, het is Jeugdboekenmaand! Deze maand word je bedolven onder de boekentips en uitgelezen acties in bibliotheken, boekhandels en scholen. Lees hier wat de Jeugdboekenmaand voor jou in petto heeft.


Het thema van de Jeugdboekenmaand in 2019 is 'vriendschap'. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, onzichtbare vrienden, dierenvrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd. De Jeugdboekenmaand viert al die vriendschappen met een indrukwekkende hoeveelheid aan boekenfeestjes.

 

Een feestelijke start

De Jeugdboekenmaand wordt op heel wat plekken ingezet met een onvergetelijk vriendschapsfeest. In Leuven bouw je een collectieve knikkerpretbaan tijdens het Inktvis Festival. Dankzij het poëtische kapsalon in de bibliotheek van Heist-op-den-Berg kan je met een matchend kapsel aan de leespartijtjes beginnen. En in Lochristi maak je taartjes voor je maatjes. In combinatie met een goed boek smaken ze dubbel zo lekker!

 

Workshops in je buurt

In heel Vlaanderen vinden nog tot 31 maart boekenactiviteiten plaats: van knotsgekke workshops tot hilarische vertelvoorstellingen.

Bekijk hier wat je kan beleven in:

 

Lezen: altijd, overal en voor iedereen

Zoek je iets dun met veel plaatjes voor beginnende lezers of een spannende page turner voor tieners, een weetjesboek of knutselhandleiding? Voor dit alles is er één plek: de bibliotheek! In de bib kan je trouwens het hele jaar terecht voor voorleesuurtjes: heerlijke momenten waarop iemand een heel speciaal boekje aan heel speciale kindertjes vertelt.

 

Niets meer missen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en krijg wekelijks een overzicht van activiteiten in je buurt.

 

 

Onze tips

2+

Van 22 oktober 2018 tot 12 juni 2019

Voorlezen in de bib

Lommel, Bibliotheek Lommel

  • Cursus of workshop

3+

Van 1 maart 2019 tot 15 juni 2019

Expo Sebastiaan Van Doninck

Genk, Bibliotheek Genk

  • Tentoonstelling

6+

Van 8 mei 2019 tot 19 juni 2019

LeesLekker

Antwerpen, Bibliotheek Luchtbal


3+

zondag 1 maart 2020

familie - Ik wist niet dat dit dat was : 4 hoog - thema kunst - jeugdboekenmaand 4+

Knokke-Heist, Cultuurcentrum Scharpoord

  • Theatervoorstelling

3+

Van 1 maart 2019 tot 31 maart 2020

Jeugdboekenmaand in de bib

De Panne, Bibliotheek De Panne

  • Spel of quiz

4+

Van 2 maart 2020 tot 31 maart 2020

Kunst in de bib (jeugdboekenmaand)

Diepenbeek, Bibliotheek

  • Tentoonstelling

Bekijk meer tips

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips