U bent hier:

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen, wandelen of fietsen graag buiten? We geven tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: van buitenzwembaden, pretparken en speeltuinen tot wandelingen in het bos of in de stad.


Rennen, springen, graven in het zand… Buitenspelen heeft talloze voordelen. Kinderen raken er hun energie van kwijt, ze slaan een portie Vitamine D op, hun sociale vaardigheden varen er wel bij én ze slapen er beter door. Dus stuur die kinderen maar naar buiten.

 

Buitenspeeltuinen

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan of klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn de favoriete buitenspeeltuinen van de Bende van Vlieg. 

 

Wandelen en fietsen

Iedereen kent wel een natuurgebied waar het fijn wandelen is, maar ook een kasteelbezoek kan verrassend zijn. En toffe fietstochtjes, die vind je hier.

 

Spelen in het bos

We verzamelden de zeven allerleukste speelbossen voor lekker vuile kleren. Want het bos is de allerbeste speeltuin, zeker voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.  

 

Pretparken 

Hebben jullie wat meer tijd (en budget) en trekken jullie er graag een hele dag op uit? Dan is een pretpark een goed idee. Voor koude dagen zijn er de indoor versies zoals Plopsa Indoor, maar diehard fans gaan op warme dagen natuurlijk naar de pretparken en attractieparken in openlucht.

 

Hou het fris tijdens een hittegolf

Waterratten wachten vol ongeduld op de eerste hittegolf en zijn dan niet meer weg te slaan uit de openluchtzwembaden. Plons in een van deze buitenzwembaden of lees onze verfrissende tips tijdens een hittegolf

 

Meer inspiratie?

Schrijf je in op de  nieuwsbrief van Vlieg en ontvang tweewekelijks een resem tips in jouw buurt.

Meer inspiratie

De leukste schattenjachten bij mooi weer

De leukste schattenjachten bij mooi weer

Vanaf 1 juli is Schatten van Vlieg terug! Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat in jouw buurt. Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

De 10 leukste wandelingen met het gezin

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo heerlijk als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan: “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Een kleine dierenvriend in huis? Dan is er goed nieuws: heel wat kinderboerderijen en dierenparken gaan weer open! Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke exoten.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips