U bent hier:

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen en ravotten graag buiten? Op deze pagina vind je tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, wandelingen in het bos of in de stad.


 

Buiten spelen heeft talloze voordelen. Kinderen raken er hun energie van kwijt, ze slaan levensnoodzakelijke Vitamine D op, hun sociale vaardigheden varen er wel bij én ze slapen er beter door. Het is dus meer dan logisch als jij je kinderen bij de eerste zonnestraal al naar buiten wil sturen.

Buitenspeeltuinen

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan en klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn de leukste buitenspeeltuinen volgens de Bende van Vlieg. Heb je zelf ook een mening over een speeltuin? Ventileer ze!

Pretparken 

Hebben jullie wat meer tijd (en budget) en trekken jullie er graag een hele dag op uit? Dan is een pretpark altijd een goed idee! Voor koude dagen zijn er de indoor versies, maar diehard fans gaan op warme dagen natuurlijk naar de pretparken en attractieparken in openlucht.

Hou het fris tijdens een hittegolf

Waterratten wachten vol ongeduld op de eerste hittegolf en zijn dan niet meer weg te slaan uit de openluchtzwembaden. Plons in een van de top 5 buitenzwembaden onder de bende van Vlieg of lees de verfrissende tips tijdens een hittegolf.  

Wandelen en fietsen

Iedereen kent wel een natuurgebied waar het fijn wandelen is, maar ook een kasteelbezoek kan verrassend zijn.

En toffe fietstochtjes, die vind je hier.

Mag het wat uitdagender en origineler zijn? Huur dan fietsen in Borgloon voor een lange of korte fietstocht tussen de boomgaarden en de kunstwerken langs het Pit-parcours. Of trek naar Klankenbos. Het Neerpeltse Dommelhof staat vol ingenieuze en verrassende klankkunstwerken.

Spelen in het bos

WIst je dat er in Vlaanderen en Brussel 97 speelboszones zijn? Dat zijn delen van bossen of natuurreservaten, waar je (permanent of gedurende de zomer) de boswegen en -paden mag verlaten om gewoon in het bos te ravotten, kampen bouwen en spelen. Speelzones zijn door het Agentschap voor Natuur en Bos aangeduid met speelzoneborden. Bekijk hier waar er in je buurt speelbossen zijn.

Sporten en bewegen

Vind je het belangrijk dat je kind genoeg beweegt en sport? Dan kan je deze tips eens bekijken.

Meer buitentips op een rijtje: 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips