U bent hier:

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen en ravotten graag buiten? Op deze pagina vind je tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, wandelingen in het bos of in de stad.


 

Buiten spelen heeft talloze voordelen. Kinderen raken er hun energie van kwijt, ze slaan levensnoodzakelijke Vitamine D op, hun sociale vaardigheden varen er wel bij én ze slapen er beter door. Het is dus meer dan logisch als jij je kinderen bij de eerste zonnestraal al naar buiten wil sturen.

Buitenspeeltuinen

Van buurtplein tot recreatiepark met schommel, glijbaan en klimrek, kinderen zijn er uren zoet mee. Dit zijn de leukste buitenspeeltuinen volgens de Bende van Vlieg. Heb je zelf ook een mening over een speeltuin? Ventileer ze!

Pretparken 

Hebben jullie wat meer tijd (en budget) en trekken jullie er graag een hele dag op uit? Dan is een pretpark altijd een goed idee! Voor koude dagen zijn er de indoor versies, maar diehard fans gaan op warme dagen natuurlijk naar de pretparken en attractieparken in openlucht.

Hou het fris tijdens een hittegolf

Waterratten wachten vol ongeduld op de eerste hittegolf en zijn dan niet meer weg te slaan uit de openluchtzwembaden. Plons in een van de top 5 buitenzwembaden onder de bende van Vlieg of lees de verfrissende tips tijdens een hittegolf.  

Wandelen en fietsen

Iedereen kent wel een natuurgebied waar het fijn wandelen is, maar ook een kasteelbezoek kan verrassend zijn.

En toffe fietstochtjes, die vind je hier.

Mag het wat uitdagender en origineler zijn? Huur dan fietsen in Borgloon voor een lange of korte fietstocht tussen de boomgaarden en de kunstwerken langs het Pit-parcours. Of trek naar Klankenbos. Het Neerpeltse Dommelhof staat vol ingenieuze en verrassende klankkunstwerken.

Spelen in het bos

WIst je dat er in Vlaanderen en Brussel 97 speelboszones zijn? Dat zijn delen van bossen of natuurreservaten, waar je (permanent of gedurende de zomer) de boswegen en -paden mag verlaten om gewoon in het bos te ravotten, kampen bouwen en spelen. Speelzones zijn door het Agentschap voor Natuur en Bos aangeduid met speelzoneborden. Bekijk hier de zeven leukste speelbossen voor lekker vuile kleren.

Sporten en bewegen

Vind je het belangrijk dat je kind genoeg beweegt en sport? Dan kan je deze tips eens bekijken.

Meer buitentips op een rijtje: 

Meer inspiratie

De 7 leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

De 7 leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin. Dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen

De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van deze negen blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

De 10 leukste wandelingen met het gezin

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo heerlijk als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan: “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips