U bent hier:

Vijf toffe kunstboeken voor kinderen

Vijf toffe kunstboeken voor kinderen

Vijf toffe kunstboeken voor kinderen

Deze 5 kinderkunstenboeken zijn een streling voor het oog en een bron van plezier voor zowel kinderen als volwassenen. Ze bieden de kinderen een frisse wind als spelmateriaal thuis of kunnen ook gewoon een origineel cadeau zijn!


 

Deze verrassende boeken wakkeren de creativiteit van kinderen aan en leert hen op een leuke, vaak humoristische manier betekenis te geven aan de wereld. En ook voor mama of papa is het fijn om te zien hoe je kind helemaal free weelt (vrij denkt) en erop los fantaseert met deze boeken voor zijn neus. Vlieg vindt deze kunstboeken voor kinderen (én volwassenen) alvast heel erg de moeite waard!

 

1) Karina schildert (5+)

Auteurs: Frans Lasès en Pieter Van Eenoge

Karina is een kunstenaar. Ze schildert wat ze in haar hart voelt. Op een dag wil ze haar schilderijen verkopen. Er komt heel veel volk naar haar huis en iedereen eet en drinkt veel. Maar niemand koopt een schilderij. Is er een manier waarop ze zichzelf kan blijven, maar toch de mensen tevreden kan houden? Dan besluit ze een nieuwe laag over haar schilderijen te schilderen. Met eten en drinken! Zo voegt ze iets extra’s toe aan haar eigen schilderen én kunnen de mensen er letterlijk en figuurlijk toch van smullen. Karina schildert is een erg mooi verhaal over je eigen ding doen. Daarbij houdt Karina wel rekening met de mogelijke kopers, maar blijft ze trouw aan zichzelf. Ze verandert zichzelf niet. Karina is een dynamische vrouw die van haar talent geniet. Op de kinderboekenrecensiesite Pluizuit lees je meer over dit boek.

 

 

2) De Gouden Lijst (5+)

Auteur: Rindert Kromhout, illustrator: Gerda Dendooven (Leopold)

Een man en een vrouw hebben alles wat ze willen, behalve een schilderij. Een lijst hebben ze wél. Dus vragen ze een schilder om een schilderij te maken voor de lijst. Dit boek begint als een sprookje, maar je krijgt meer dan je verwacht. Dit boek gaat over het doorbreken van verwachtingen en speelt op een erg leuke manier met de vraag wat nu eigenlijk kunst is. Hier vind je een recensie van dit boek op Lees-wijzer.

 

 

3) Grote Kunst voor Kleine Kenners

Auteur: Thais Vanderheyden (Borgerhoff & Lamberigts)

Dit boek gaat over 30 wereldberoemde schilderijen. Bij elk kunstwerk past een verhaal over een gekke kunstenaar, een mysterieuze verdwijning, een ongelooflijke uitvinding, ... Met deze grappige kleine vertelsels wandel je met lichte pootjes doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Samen met de blauwe kever, die zich in elk tafereel verstopt. Lees hier wat de Dingenzoekers van dit boek vinden.

 

 

4) Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? (9+)

Auteur: Susie Hodge (Lemniscaat)

Dit grappige boek stelt onverbloemde vragen over beeldende kunst. Waarom is sommige kunst zo raar? Hoe komen kunstenaars op hun ideeën? Kun je gevoelens laten zien in een schilderij? Elke vraag krijgt een antwoord, wordt gelinkt aan een bekend kunstwerk en vergezeld van speelse, grappige illustraties. Zo leer je niet alleen kunstwerken kennen, maar leren kinderen vooral kijken naar de kunst en de wereld om zich heen. Deze mama in Limburg las het boek met haar dochter. Je leest hier wat ze ervan vinden.

 

 

5) Artie Farty (voor ouders met kinderen van 2 tot 9 jaar)

Auteur: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs (Loopvis)

Artie Farty is hét handboek voor niet-zo-heel-creatieve ouders. Ontdek hoe kinderen naar kunst kijken en hoe je een museumbezoek met kinderen niet alleen overleeft, maar er zelfs een geweldig uitje van maakt. Doe ideeën op voor kunstzinnige zelfmakers en zie wat je allemaal kunt doen met kinderkunst. Dat prikbord raakt uiteindelijk dan ook eens vol...

 

Op deze pagina vind je nóg 5 geweldig toffe kunstboeken voor kinderen.

Heb je een creatief kind? Dan interesseren deze activiteiten voor kinderen die graag knutselen je misschien ook wel. En ken je de kunstjeugdbeweging Bazart al?

De hele maand maart is het Jeugdboekenmaand: een maand vol boeken in de bib, op school en in de boekhandel. Check het uit!

 

Blijf je graag op de hoogte van activiteiten voor gezinnen en kinderen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang tips uit jouw buurt.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips