U bent hier:

Waar naartoe met Pinksteren?

Waar naartoe met Pinksteren?

Waar naartoe met Pinksteren?

Lange weekends, die kunnen er niet genoeg zijn. En spannende familiefestivals om tijdens het pinksterweekend naartoe te trekken, die kunnen er ook niet genoeg zijn. Vlieg geeft je alvast vijf tips!


1. Een feest in een park

Op de Stadsparkfeesten in Turnhout kan je dit weekend terecht voor een waaier aan activiteiten: straattheater, sportinitiaties, muziekoptredens of een fairtradepicknick. En dan zwijgen we nog over de minitreintjes, het speelland en de kinderdisco...

 

2. Een reis door de tijd

Tijdens het Romeins weekend in Oudenburg duik je de geschiedenis in op een authentiek Romeins kampement. En dit jaar staat alles in het teken van Romeinse meisjes: laat je transformeren in het Romeinse beautysalon, maak zelf verzorgingsproducten uit die tijd of kijk met open mond naar de gladiatorengevechten. 

 

3. Een beestenboel

Durf jij een nachtje te kamperen tussen de dieren van een boerderij? Op Beestenboel Festival in Kiewit (Hasselt) mag het! En de dappere kampeerders worden beloond met een ritje met de huifkar, een wei vol knuffelgrage geitjes en zelfs... een modderbad! 

 

4. Een springsculptuur en circustoeren

Het Karrenmuseum in Essen maakt van Pinkstermaandag een echt feest. Gooi je benen los op een knotsgek springkasteel en leer de gekste circustechnieken. Intussen installeren mama en papa zich met hun ligstoel en een fris drankje op het gras: iedereen tevreden.  

 

5. Een avontuurlijk muziekfestival

In Merksem strijkt dit weekend BIG BANG BUURT neer: een miniversie van het avontuurlijke muziekfestival. Geniet van de betoverende voorstelling Koper en vel, dans je benen los met de gekke HOP FROG fanfare of laat je gaan op het muzikale springkasteel Hoppeslot. 

 

Beeld: playscape Den Draad, © Den Draad

 

Dit kan je doen in het pinksterweekend

Geen resultaten gevonden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips