U bent hier:

Warme winter: 8 leuke activiteiten met kinderen

Warme winter: 8 leuke activiteiten met kinderen

Warme winter: 8 leuke activiteiten met kinderen

Ingeduffeld naar buiten of knus binnenplezier? Dit zijn de leukste tips om met kinderen het begin van de winter te vieren. Het goede nieuws: alles is prima te combineren met warme chocolademelk.


1. Beestig lichtfeest in de Zoo

De makers van China Light dompelen de Antwerpse Zoo onder in de magische sfeer van Jungle Book. Prachtige lichtfiguren nodigen je uit om op avontuur te gaan met Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Een lichtverhaal over vriendschap, moed en avontuur. 

 

2. Winters theater

Spekken is een festival vol gezellig theaterplezier voor koters vanaf 2 jaar. Het gaat er uiterst professioneel aan toe: een kinderjury zal na elke voorstelling haar oordeel vellen.

Kies een van de 29 bontgekleurde voorstellingen (wat denk je van een opera-initiatie?), knutselsessies of workshops.

 

3. Vuurspektakels en magische vertellingen

In de zomer plonsen we met z'n allen in de vijvers van het Zilvermeer, De Gavers en co. Tijdens deze donkere maanden is het daar ook gezellig warm: onder de naam Putteke Winter hullen de recreatiedomeinen zich in een sprookjesachtige wintersfeer.

Trek je muts en sjaal aan voor een gezellige winterwandeling met magische vertellingen, mysterieuze figuren en spannende vuurshows. Warm nadien je handen aan een lekkere chocolademelk - en een glaasje glühwein of jenever voor de grote mensen

 

4. Duik onder in het STAM

Wat zit er eigenlijk ónder straten, pleinen en huizen? Haal je zaklamp boven en daal af in STAM Gent voor een ontdekking van de wereld ondergronds.

Verdien een badge als bodemexpert, ontmoet de ondergrondse dieren van Studio ORKA en mep naar hartenlust mollen.

Met je museumpas breng je het STAM ook als volwassene gratis een bezoekje.  

 

5. Ravotten in het bos

Het bos is de allerbeste speeltuin, zeker voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers. Stampen in bergen vol bladeren, bouwen met takken, verstoppertje spelen achter struiken en omgevallen bomen ... 

 

6. Gezellig naar de bioscoop

Donker weer, koude wind - geen weer om buiten te komen? Dan vluchten we lekker de bioscoop in.

Op groot scherm kan je helemaal opgaan in de film, en dat is het allerleukste in een kleine en gezellige bioscoop.

  

7. Wandelen voor een frisse neus 

"Zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens een stadsqueeste of bosmysterie vervelen de kinderen zich geen seconde. 

 

8. Winterfeesten en kerstmarkten

Het allerleukste aan december? Kerstmarkten en winterfeesten rijzen als paddestoelen uit de grond. Trommel de hele familie op, duffel je in en bestorm de schaatsbanen, wafelkraampjes en reuzenraden. 

  

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Heel de familie op de schaats

Heel de familie op de schaats

Niets zo leuk op een koude winterdag als schaatsen in openlucht. In afwachting van de eerste winterprik kunnen ongeduldige schaatsers zich uitleven op een kerstmarkt of indoor ijspiste.

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips