U bent hier:

Warme winter: 9 leuke activiteiten met kinderen

Warme winter: 9 leuke activiteiten met kinderen

Warme winter: 9 leuke activiteiten met kinderen

Ingeduffeld naar buiten of knus binnenplezier? Dit zijn de leukste tips om met kinderen de winter te vieren. Het goede nieuws: alles is prima te combineren met warme chocolademelk. Behalve de frietjes misschien.


1. Een winterwarme en bonte zondag

WinterWarm is een feeëriek winterfestival in De Hoge Rielen, een prachtig natuurdomein in de Kempen. Bonte Zondag is er speciaal voor families, met leuke workshops, familievoorstellingen en circus. 

Er zijn concerten, theatervoorstellingen, een glinsterend lichtparcours en leuke workshops. Daag jezelf uit in het klimbos, leer vuur maken op 1.000 verschillende manieren of maak je eigen persoonlijke kaart van het bos.

 

2. Hartverwarmend theater

Click is is interactief circustheater in een betoverende fantasiewereld. Een carrousel van dansende, springerige lichtjes is de piste van een circus waar de tijd is blijven stilstaan. Een kroonluchter die vrolijk schommelt, een familie schemerlampjes die verstoppertje speelt: het wordt een lichtgevend acrobatisch sprookje

  • Click, op tour door heel Vlaanderen. De plaatsjes zijn gegeerd - haast je als je tickets wil.

Zin in meer theater? Ontdek de leukste familievoorstellingen van het voorjaar.

 

3. Ravotten in het bos

Het bos is de allerbeste speeltuin, zeker voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers. Stampen in bergen vol bladeren, bouwen met takken, verstoppertje spelen achter struiken en omgevallen bomen ... 

 

4. Watertanden in het frietmuseum

Frietjes zijn het lievelingseten van iederéén. Of niet soms? Helemaal terecht dat er een volledig museum aan gewijd is. In Brugge ontdek je waar de aardappel vandaan komt, hoe de friet geboren werd en hoe je de perfécte frietjes bakt.

Ja, je kan er ook proeven.

 

5. Gezellig naar de bioscoop

Donker weer, koude wind - geen weer om buiten te komen? Dan vluchten we lekker de bioscoop in. Op groot scherm kan je helemaal opgaan in de film, en dat is het allerleukste in een kleine en gezellige bioscoop.

 

6. De ruimte verkennen bij de volkssterrenwacht

Op zes plaatsen in Vlaanderen kan je met gigantische telescopen de sterren bewonderen. Ontdek de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Sommige hebben zelfs een indrukwekkend planetarium, waarin je je dankzij 360°-schermen middenin het heelal waant. Je bent - letterlijk - weg van de wereld.

Planetarium Brussel heeft het grootste scherm van België (links, rechts, voor, achter én boven). Maak van dichtbij een raketlancering mee, vlieg over de oppervlakte van Mars, aanschouw de Aarde vanuit de ruimte en bekijk de ringen van Saturnus van naderbij. 

  

7. Wandelen voor een frisse neus 

"Zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens een stadsqueeste of bosmysterie heb je geen seconde de tijd om je te vervelen. Krijg je het koud? Spring behendig rond (of in) de plassen en je krijgt het zo weer warm.

 

8. Kijk je ogen uit tijdens het Grote Vogelweekend

Tijdens het Grote Vogelweekend heeft Natuurpunt je hulp nodig: installeer je voor het raam, hou je verrekijker in de aanslag en tel alle vogels die een bezoekje brengen aan je tuin of balkon.

Zin in een familieactiviteit? Ga samen vogelspotten of sluit aan bij een wandeling of workshop

 

9. Kunst maken in Dilbeek

In Dilbeek komt STORMOPKOMST aangewaaid, een kunstenfestival voor grote en kleine mensen. Het programma barst van de verrassende voorstellingen, wonderlijke installaties en fantastische concerten. Ga aan de slag met plastic afval, organiseer je eigen protestactie en bricoleer zelf twitterpoëzie.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.

Carnaval met kinderen

Carnaval met kinderen

Confetti: check. Gekke hoed: check. Feesthumeur: dubbelcheck. Vlieg is helemaal klaar voor carnaval en wijst de weg naar de beste feestjes, stoeten en knutselateliers.

Heel de familie op de schaats

Heel de familie op de schaats

Niets zo leuk op een koude winterdag als schaatsen in openlucht. In afwachting van de eerste winterprik kunnen ongeduldige schaatsers zich uitleven op een kerstmarkt of indoor ijspiste.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips