U bent hier:

Wat te doen bij slecht weer in Brussel

BELvue Museum

Wat te doen bij slecht weer in Brussel

Regen, storm, ellendig weer? Met deze binnenactiviteiten in Brussel houden jij én de kinderen het lekker droog bij regenweer.


2x knus in de zetel

Ellendig weer vraagt om een dagje knus in de zetel. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? Kruip in de plaats eens samen in de zeteltjes van een film- of theaterzaal: die zijn minstens even comfortabel. Beloofd. 

  1. BRONKS is een bruisend jeugdtheater in het hart van de stad. Ze programmeren steengoede familievoorstellingen, en er is bovendien een kinderopvang voor broertjes of zusjes die te jong zijn voor de voorstelling. 

  2. In Flagey kunnen kleine cinefielen een keer per maand naar een Animazaterdag. De namiddag begint met een fijne film voor iedereen, gevolgd door een creatieve animatieworkshop voor de kinderen, terwijl de grote mensen rustig een koffie drinken. 

Snuister tussen alle films en familievoorstellingen in Brussel.

 

4x museumpret

Dat kunst en musea niet alleen voor grote mensen zijn, dat wist je al. En dat een grijze regendag het uitgelezen moment is voor een bezoekje aan een museum waarschijnlijk ook. Museumpas op zak? Dan kan je ook als ouder voordelig naar 170 musea in heel België.

  1. Train World is altijd een succes bij het jonge grut. Duik in en uit de oude treinen, knip de kaartjes als een echte conducteur en bestuur zelf een trein met de videosimulatie. 

  2. Het Coudenbergpaleis stuurt je op expeditie in de kelder van Keizer Karel - het enige deel dat nog overblijft van zijn paleis. Vinden jullie de code om de schatkist te openen? 

  3. In het BELvue museum leer je dan weer alles over ons kleine maar ingewikkelde landje. Hoe zit dat met al die ministers, waarom spreken we drie talen en hoe is België eigenlijk ontstaan? Gedaan met die moeilijke vragen, in dit interactieve museum wordt het allemaal haarfijn uitgelegd. 

  4. In het Riolenmuseum duik je dan weer onder Brussel, naar het gigantische riolennetwerk van de stad. Een museum met een geurtje (en met een paar ratten), maar wel écht interessant.

Ontdek alle musea en tentoonstellingen in Brussel.

 

2x indoor ravotten

  1. Bij te veel modder in eigen tuin kan je met je spring-in 't veld ook naar een trampolinepark: droger, warmer en wellicht iets uitdagender. In Laken ligt Jump XL, een springparadijs met een ninjaparcours, gigantische airbags en een foampit. 

  2. Ravotten lukt ook prima in een binnenspeeltuin. Klauter, duik, glijd en kruip zoveel je wil in een van deze exemplaren.

Meer inspiratie

20 tips om van thuisblijven een feest te maken

20 tips om van thuisblijven een feest te maken

Vijf weken thuisblijven met kinderen, hoe pak je dat aan? Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn. We helpen je op weg met deze twintig survivaltips.

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

De komende weken zal er voor veel kinderen plots ontzettende veel leestijd vrijkomen. Dus laten we massaal lezen, ontdekken en boekentips delen.

6 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

6 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof.

Matinee Kadee in het Kaaitheater

3x theater mét babysit

Zin in theater, maar geen zin om op zoek te gaan naar een babysit voor je kroost? Geen nood, Vlieg heeft voor allebei een oplossing: cultuur mét kinderopvang!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips