U bent hier:

Wat te doen met de kinderen tijdens de kerstvakantie?

Winteravonden Bokrijk

Wat te doen met de kinderen tijdens de kerstvakantie?

Kerstvakantie, da's tijd om te veel te eten en veel te laat op te blijven op oudejaarsavond. Nog wat tijd over tussen al het feestgedruis? Vlieg geeft een overzicht van de leukste activiteiten voor families!


1. Snuif wat kerstsfeer op

  • Krijgen jullie maar niet genoeg van kerst? Dan schuimen jullie ongetwijfeld vrolijk alle kerstmarkten af. Niets gezelliger dan warme chocomelk en oliebollen, kleurige kerstversiering en heerlijk ouderwetse carrousels. Ontdek alle kerstmarkten in jouw buurt of in de grote steden.
  • Een speciale vermelding voor de Gentse Winterfeesten: het Gravensteen is voor de gelegenheid veranderd in een winterwonderkasteel met een Bourgondisch sfeertje - denk aan rijkelijke banketten en overdadige versiering.
  • Sta je op een kerstmarkt? Dan is een ijspiste wellicht niet veraf. Als je nog wat wankel over het ijs glijdt, laat je dan vergezellen door een schaatshulpje

 

2. Overal licht en vuur

  • De Antwerpse Zoo baadt in de magische sfeer van Jungle Book. Prachtige lichtfiguren nodigen je uit om op avontuur te gaan met Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. 
  • De Winteravonden in Bokrijk katapulteren je van 26 december tot 6 januari terug naar in de tijd: een heerlijk ouderwetse kermis, lekkere winterkost en een magische vuurparade.

 

3. Circus en spektakel

  • Het bonte gezelschap van Circus Ronaldo slaat zijn winterdorp dit jaar op in Turnhout. Je schuift er aan tafel bij het kerstdiner van de familie Ronaldo. De oudste is 80, de jongste 4. En allemaal halen ze de gekste toeren uit ... 

 

4. Winters theater

  • Spekken is een Gents festival vol gezellig theaterplezier voor koters vanaf 2 jaar. Kies een van de 29 bontgekleurde voorstellingen (wat denk je van een opera-initiatie?), knutselsessies of workshops.
  • PlastiekBERTRAND is van plastiek maar hij wil alles zijn, behalve plastiek. Samen met zijn leger aan rommel en afgewezen voorwerpen gaat hij op zoek naar schoonheid. In Gent en Mechelen.
  • Tattarrattat! is een feest van verschillen en botsingen, van dansen en dromen. Hoe klinken kleuren en hoe groot is klein? In Mechelen, Poperinge en Brussel.

 

5. Blijf lekker binnen

 

6. Trek het bos in

 

Krijg je graag tips van Vlieg in je mailbox? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en dan ontvang je op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend in jouw buurt te beleven valt.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips