U bent hier:

Zes winterse familiefestivals

Zes winterse familiefestivals

Zes winterse familiefestivals

Naar de kerstboom staren gaat al snel vervelen: trek er deze winter eens op uit met je kinderen. Er zijn de komende weken heel wat winterfestivals waar je met z'n allen stevig uit je dak kan gaan.


Eke stad of gemeente heeft wel zijn klassieke kerstmarkt, maar de wintermaanden brengen ook prachtige voorstellingen en straffe festivals met zich mee.

 

We tippen zes winterfestivals waar je kinderen het warm van krijgen.

 

1. Kindertheater om van te smullen (22/12 - 5/01)

Het Gentse festival Spekken is een bonte verzameling prachtvoorstellingen waar kleuters en kinderen tot 12 jaar nooit genoeg van krijgen. 

 

2. Winteravonden in Bokrijk (26/12 - 6/01)

Een ritje op de paardenmolen, in de botsauto’s en op de rupsbaan! In Bokrijk waan je je terug in de kindertijd van je (groot)ouders. Tip: op vrijdag en zaterdag is er een spetterend vuurwerk om 19u.

 

3. Theaterfeest voor families met ballen (27/12 - 6/01)

De Studio viert Kerst met een heerlijke reeks voorstellingen met een hoek af. Na elke voorstelling volgt een groot feest met workshops, een ballenbad en een springkasteel.

 

4. Laat de Viking in je los (15/12 - 6/01)

Zet je vikinghelm op en vaar koers naar het Gentse Winterwonderkasteel. Daar verwelkomen Vikingen, een koning en een graaf je van voor een spannend avontuur.

 

5. Gloednieuw festival PodVis (3/01 - 6/01)

Figuren, poppen en schaduwen maken verschillende Mechelse podia onveilig met bijzondere voorstellingen. Ook peuters en kleuters zijn welkom om te lachen, kijken en spelen.

 

6. Een spetterende kerstshow met dolfijnen (26/12 - 6/01)

Boudewijn Seapark viert kerst met een spetterende dolfijnenshow. Als kers op de taart voeren duikers duizelingwekkende sprongen uit vanaf de nok van het dolfinarium. 

 

Liever dichtbij huis? Zoek een festival in…

 

Zoek je nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg. Elke vrijdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in jouw buurt te beleven valt.

 

Foto: Koen Broos

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips