U bent hier:

Zeven boswandelingen met het gezin

Kind in het bos

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!


1)  Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar

Het Natuurpad in Vorselaar werd in 2017 verkozen tot wandeling van het jaar, en dat is niet toevallig. Spring van de ene stapstronk naar de andere, steek zonder natte voeten een beek over en picknick met een vogelconcertje op de achtergrond. 

 

2) Speelbos Pinbrug in Oud-Turnhout

In speelbos Pinbrug, dichtbij het bezoekerscentrum De Liereman in Oud-Turnhout, kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Voor kampenbouwers liggen de takken en boomstammetjes klaar, en nieuwsgierige kleuters mogen met een bolderkar op stap langs het natuurleerpad 'het Bos van Bo'.

Altijd pret gegarandeerd, voor allebei onze heel verschillende jongens. Klimmen, ravotten, eventueel een raad-je-paadjezoektocht: je kan hier 15 minuten blijven, maar ook 3 uur.

Mama Leen van de Bende van Vlieg

3) Bosland in Lommel

Limburg is niet alleen een fietsparadijs: kenners zweren evengoed bij een wandeling in de Limburgse bossen. Zoals Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen met maar liefst drie kindvriendelijke wandelingen.

Langs het Reigerpad kan je speuren naar dierensporen, tokkelen op een reuzenxylofoon of even bellen met de boomtelefoon. Gaat je kleintje in de buggy mee? Rij dan zeker eens over het Lieveheersbeestjespad. En in een van de vijvers schijnt een monster te wonen met de mysterieuze naam Wazdeddo... 

 

4) Het Enamebos in Oudenaarde

Een boswandeling combineren met een vleugje cultuur en geschiedenis? Dan zit je in Bos 't Ename goed. Aan de rand van dit middeleeuwse bos liggen een Archeologisch Museum en een oude Abdijsite, en het wandelpad dat vertrekt aan het museum vertelt jullie alles over de geschiedenis van het bos. Dus trek eropuit over de houten knuppelpaden, een halve meter boven de grond om de begroeiing niet te verstoren.  

 

5) Het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee

Een leuk weetje over het uitgestrekte Meerdaalwoud in Heverlee: aan de rand van het bos bevindt zich immers de Minnebron waar je je drinkbus kan vullen met zuiver bronwater. Vlakbij de bron zit nog een mooie 17de-eeuwse kapelletje verstopt tussen de bomen, en verder in het woud vind je ook nog de avontuurlijke speeltuin Everzwijnbad.  

 

6) Speuren in de Westhoek

In de Westhoek krijg je kinderen kinderen probleemloos en zonder morren de bossen in, dankzij niet minder dan 14 speciale speurzoektochten in evenveel bossen. Stijn het vliegend konijn vermaakt de kinderen tijdens het stappen met verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten.

Onze kinderen vinden deze speurtochten een voor een ontzettend leuk. Het is de ideale manier om ze zonder zeuren te laten wandelen: de afstand van de speurtochten is ideaal en ze merken niet dat ze aan het wandelen zijn.

Mama Lies van de Bende van Vlieg

7) Het Zoniënwoud

De koning der Belgische bossen blijft uiteraard het Zoniënwoud, met zijn statige beuken. Kies een van de vele gemeenten waarlangs je het bos kan beetreden (Tervuren, Oudergem, Ukkel, Overijse ...) en ontdek elke keer nieuwe plekjes. Behalve de beukenkathedraal vind je er ook een bosmuseum,  een arboretum met 470 verschillende boomsoorten, de prachtige Koninklijke Loge, en een coole buitenspeeltuin.

 

Nog niet uitgestapt? Dit zijn de tien leukste wandelingen met het gezin, en deze tochtjes maak je probleemloos met de buggy

Meer inspiratie

Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

7x dierplezier met kinderen

7x dierplezier met kinderen

Springt je bengel een gat in de lucht als er een snoezige viervoeter in het zicht is? Op deze 7 plaatsen word je vrienden met alle dieren en soms is zelfs knuffelen een optie.

Trollenbos in De Schorre

Jouw bucketlist voor 2020: de leukste activiteiten met kinderen

Alweer een jaar om je geen moment te vervelen! Vlieg koos voor elk seizoen twee dingen uit die je zéker moet doen.

Speeltuin in Drie Fonteinen, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips