U bent hier:

Zeven kunstboeken voor kinderen

meisje leest boek

Zeven kunstboeken voor kinderen

Deze 7 kinderkunstenboeken zetten je kind aan het knutselen en tekenen, aan het kijken en fantaseren. Ideaal om mee te nemen naar het museum!


Sta ons toe een geheim te verklappen: deze boeken zijn het allerleukst als je ze meeneemt op avontuur. Trek ermee naar een museum en ga op zoek naar nieuwe manieren om naar kunst te kijken, verhalen over kunstenaars en ideeën om zelf de handen uit de mouwen te steken. Inspiratie nodig? Ontdek de musea waar kinderen meer dan welkom zijn, en trakteer ook je baby of peuter eens op een dosis kunst. 

 

Dit zijn onze zeven favoriete kunstboeken voor kinderen - en jouw boodschappenlijstje voor de Boekenbeurs: 

1. Het grote kunstdoeboek

 • Gemaakt door: Paul Thurlby
 • In huis halen, want: met dit boek wordt je zelf een kunstenaar van wereldniveau. Al kijkend én tekenend leer je de beroemdste meesterwerken kennen: zoek naar details in de jungle van Rousseau, leer een prinses tekenen zoals Ucello en maak een ontvoltooid werk van Michelangelo af. 

 

2. Kijken voor kinderen

 • Gemaakt door: David Hockney en Martin Gayford
 • Meenemen naar het museum, want: een van de grootste schilders van deze tijd neemt je in Kijken voor kinderen mee op reis door de geschiedenis van de kunst. Met het prachtig geïllustreerde kijk- en leesboek kijk je op een heel andere manier naar kunst - en eigenlijk ook naar de wereld. 

 

3. Alles is kunst

 • Gemaakt door: Susie Brooks
 • Toevoegen aan je collectie, want: Alles is kunst laat je niet alleen kijken, maar ook doen. Eerst leer je iets over een kunstenaar en zijn werk, vervolgens mag je zelf aan de slag voor je eigen meesterwerk

 

4. Meesterlijk!

 • Gemaakt door: Maria-Christina Sayn-Wittgenstein Nottebohm 
 • Op je lijstje zetten, want: dit boek leert kinderen (én grote mensen) hoe ze naar kunst kunnen kijken. Het zit boordevol grappige weetjes over schilderijen, bijzondere verhalen over schilders en piepkleine details om naar te speuren. 

 

5. Grote kunst voor kleine kenners

 • Gemaakt door: Thaïs Vanderheyden
 • In huis halen, want: de illustrator neemt je mee langs een reeks wereldberoemde schilderijen - of toch haar eigen, grappige versies. Bij elk kunstwerk past een verhaal over een gekke schilder, een mysterieuze verdwijning of een geniale uitvinding, en in elk tafereel zit ook een blauwe kever verstopt. Er zijn drie boeken in deze reeks, waaronder eentje over de Vlaamse meesters, dat bovendien tot leven gewekt wordt in een doe-expo in Kasteel Beauvoorde. 

 

6. Kleuren

 • Gemaakt door: Hervé Tullet
 • Met je peuter lezen, want: dit is een boek helemaal op maat van de allerkleinste kunstliefhebbers. De auteur geeft opdrachten als 'aai de gele stip' of 'schud het boek door elkaar', en op de volgende pagina komt het resultaat tevoorschijn. Is het een boek of een spel? Een beetje van allebei. 

 

7. Jij bent een kunstenaar

 • Gemaakt door: Marta Altés
 • In je boekenkast zetten, want: fans van tekenen, knutselen en stickers komen met dit boek gegarandeerd aan hun trekken. Met de kleurige tips, slimme trucjes en originele knustelideeën heb je binnen de kortste keren een kleine kunstenaar in huis. En zeiden we al dat er ook stickers in zitten? 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips