U bent hier:

Mood UiTtips

Het James Ensorhuis

De 10 leukste musea voor kinderen

Regen? Een vrij moment? Zin in een leuke gezinsuitstap? In deze tien musea zit je goed voor originele kinderactiviteiten en familievriendelijke expo's.

4x dieren spotten in de natuur

Dierentuinen blijven nog even gesloten, maar gelukkig zijn er nog andere plekken waar je dieren kan gaan spotten. Trek met de kinderen de natuur in en ga samen op zoek naar pluizige koeien, kriebelende waterdiertjes - en zelfs dromedarissen.

Warme winter: 9 leuke activiteiten met kinderen

Ingeduffeld naar buiten of knus binnenplezier? Dit zijn de leukste tips om met kinderen de winter te vieren. Het goede nieuws: alle activiteiten zijn prima te combineren met warme chocolademelk.

7 uitstapjes vol licht en warmte

Deze steden zorgen voor kerst- en wintersfeer met een fonkelend lichtparcours: helemaal coronaproof en vooral ook heel gezellig. Vergeet je zaklamp niet!

11 tips voor een gezellige kerstvakantie

Geen idee wat te doen met de kinderen in de kerstvakantie? Trek samen naar de natuur of een museum, of kruip thuis onder een warm dekentje voor een film of een virtuele voorstelling.

6x avontuurlijk wandelen met kinderen

Zin in een avontuurlijke uitstap met het hele gezin? Verlaat de platgetreden paden en trek naar een van deze zes natuurgebieden. Van uitkijktorens en plankenpaden tot fluisterboten en trollenjachten: deze wandelingen zijn alleen voor de durvers.

6x creatief wandelen met kinderen

"Zijn we er al?" Maak een einde aan het het gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht: met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender.

De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin: dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

De mooiste films om thuis te bekijken

Installeer eens een cinema in je eigen woonkamer: deze ontroerende, hilarische en zelfs splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

Top 10 uitstapjes met kinderen

De Bende van Vlieg trekt eropuit! De geweldige bendeleden schreven duizenden beoordelingen bijeen. Wat zijn de populairste uitstapjes en wat vertellen families hier zelf over? Je leest het hier.

6 winterse knutseltips

Een donkere winterdag? Geen beter moment voor een gezellige knutselnamiddag. Duik in een virtueel museum of trek de natuur in, en leef je vervolgens uit met een van deze originele knutselideetjes voor kinderen.

Carnaval met kinderen

Confetti: check. Gekke hoed: check. Feesthumeur: dubbelcheck. Vlieg is helemaal klaar voor carnaval en wijst de weg naar de beste feestjes, stoeten en knutselateliers.
Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.
Kind op kerstmarkt

Kerstmarkten met de kinderen

In deze donkere dagen vind je volop licht en warmte op de vele kerstmarkten in Vlaanderen en Brussel. Winterpret, Winterland of Wintertijd... Hoe het beestje ook heet, over het hele land geniet je van winterse gezelligheid.
Sinterklaas

Sinterklaas: 6 leuke activiteiten voor thuis

6 december nadert, de spanning stijgt: Sinterklaas is in het land. Grote intredes zitten er dit jaar niet in, maar gelukkig kan je je ook thuis voorbereiden op de komst van de Sint: we tippen de leukste activiteiten.

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

Dag van de Wetenschap voor kinderen: 7 tips

Op zondag 22 november katapulteert de Dag van de Wetenschap een dosis wetenschap en technologie je living in. Experimenteer mee vanuit je zetel met podcasts, 360°-tours, DIY’s, shows, games en zoveel meer!

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan en wij maakten een lijstje.

De leukste livestreams met dieren

Met deze livestreams kunnen je kinderen (en jij!) hun lievelingsdieren bespieden. Haal met een muisklik kittens, pinguins of giraffen in huis!

20 tips om van thuisblijven een feest te maken

Zoveel mogelijk thuisblijven met kinderen, hoe pak je dat aan? Simpel is het niet, maar gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn. We helpen je op weg met deze twintig survivaltips.

9 speurtochten in het bos of in de stad

Heb je een of meerdere kleine avonturiers in huis? Neem ze mee naar buiten voor een coronaproof zoektocht of schattenjacht in open lucht. Spanning en plezier verzekerd!

Kunstendag voor kinderen: 6 tips

Zondag 15 november is Kunstendag voor Kinderen, en die vier je dit jaar gewoon thuis. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Deze musea, theaters en andere kunsthuizen komen naar je toe voor een hele dag knutselen, spelen, tekenen, bouwen en vertellen.

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.
Tips voor de Herfstvakantie - Dia de los muertos in het MAS

10 tips voor de extra lange herfstvakantie

Geen idee hoe je nóg een week herfstvakantie kan vullen met de kinderen? Geen probleem: we helpen je op weg met nog wat extra tips - voor wie naar buiten wil én voor wie liever thuis blijft.
Speeltuin in Hanssenspark, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

Niets zo leuk als een potje ravotten in een avontuurlijke buitenspeeltuin: deze exemplaren in Vlaanderen en Brussel zijn het ontdekken waard.
Week van het Bos 2020

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 11 tot 18 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vier tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Kampeer eens in je eigen tuin

Vieren jullie de zomer in eigen land? Dat wil niet zeggen dat je geen vakantiegevoel in huis kan halen. Op reis in je eigen huis: dat doe je zo.

3x Halloween voor kinderen

Wat te doen op Halloween? Dit zijn de griezeligste - of grappigste - activiteiten. Boe!

5x cultuur voor kinderen in september

Er staat niet alleen een nieuw schooljaar voor de deur, maar ook een gloednieuw cultuurseizoen vol leuks voor het hele gezin: hier kan je in september met je familiebubbel naartoe voor een stevige portie theater, kunst of circustoeren.
Kinderen op vliegende stoeltjes in pretpark

De leukste pretparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat het hart van je kinderen sneller van rollercoasters of wildwaterbanen? Wailibi, Plopsaland en Bellewaerde zijn de bekendste pretparken, maar er zijn er nog zoveel meer.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.
Kind met rood blad

Heerlijke herfst: 8 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

9 spannende speurtochten voor kinderen

Alle schatten van Vlieg zijn opgeborgen, maar ook nu nog kan je zonder zorgen op uitstap naar de bib, het museum, natuurgebied of kasteel. Dit zijn onze tips voor een zoektocht zonder zorgen.
Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.
C-mine Genk

5x op stap in de regen

Uitstapje gepland met de kinderen, maar geen zin om slecht weer te moeten trotseren? Nergens voor nodig: deze uitstapjes zijn altijd een feest, zelfs als het regent. Jas en laarzen niet vergeten!
Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.
Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms mag je dat ook eens aan de professionals overlaten: deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

5x op zoek naar street art met kinderen

In deze vijf steden loop je zomaar de mooiste street art tegen het lijf: op een gevel, op de grond of ergens in een vergeten hoekje. Ga snel op jacht, want een stadswandeling is véél leuker als je onderweg naar kunst kan speuren.
Open Monumentendag 2020 met kinderen

Naar Open Monumentendag met kinderen

Tijdens Open Monumentendag, op zondag 13 september, gooien honderden monumenten gratis hun deuren open voor iedereen. Wij tippen de zes spannendste locaties voor kleine curieuzeneuzen.
Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Jeugdbewegingen voor knutselhelden

Iedereen kent wel scouts of chiro. Maar wat als je naast dat ravotten ook graag creatief bezig bent?
Ticket To Ride

De leukste gezelschapspellen voor kinderen

Peuter, kleuter, flinke bengel, mama of papa? Je bent nooit te jong of te oud om spelletjes te spelen. Deze 13 geheugen-, kaart- en bordspelen voor kinderen zorgen voor uren speelplezier.

6 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.
Vreten!

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

De theaters hebben hun deuren weer opengezwaaid en ze staan te trappelen om je te ontvangen met betoverende, hilarische of ontroerende familievoorstellingen. Deze 6 toppers mag je dit najaar niet missen.

Een dagje aan zee met kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee. Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Belgische kust, naast zandkastelen bouwen en schelpjes tellen? We helpen je op weg.
Concert voor kinderen

4x concerten voor kinderen met 'volwassen' muziek

Met je kinderen naar een concert? Dan denk je meteen aan K3 of Kapitein Winokio. Leuk, maar wellicht niet waar je zelf voor zou kiezen. Goed nieuws: tegenwoordig kan je met je bengels ook naar muziek voor volwassenen.
Matinee Kadee in het Kaaitheater

3x theater mét babysit

Zin in theater, maar geen zin om op zoek te gaan naar een babysit voor je kroost? Geen nood, Vlieg heeft voor allebei een oplossing: cultuur mét kinderopvang!

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen is eigenlijk één grote speeltuin voor grote en kleine avonturiers. Ontdek het zelf tijdens een daguitstap of weekendje weg. We helpen je alvast op weg met de meest kindvriendelijke activiteiten.

Yoga met kinderen

Je zou niet de eerste mama of papa zijn die na lang twijfelen toch eens een proefles yoga volgt, om daarna geen enkele meer over te slaan. Yoga alleen of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen.

Gratis uitstapjes met kinderen

Zin om eropuit te trekken met de kinderen, maar geen zin in torenhoge kosten? Geen probleem! Van een speurtocht in een museum tot kampen bouwen in het bos: deze voordelige uitstapjes doen geen pijn aan je portemonnee.

Wat te doen aan zee bij regenweer?

Plannen voor een familieweekend aan zee, maar het weer zit niet mee? Geen paniek: de Kust is ook bij regenweer een must. En wel om deze vijf redenen.
Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste hulp bij hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een plons in een vijver tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.
Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Een kleine dierenvriend in huis? Dan is er goed nieuws: heel wat kinderboerderijen en dierenparken gaan weer open! Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke exoten.

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo heerlijk als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, en dan: “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.
Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.

8x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.

De 8 blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van deze acht blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.

De allercoolste kampen voor de zomervakantie

Nog op zoek naar een kamp voor de grote vakantie? Kampzoeker wijst de weg - en wij tippen alvast enkele leuke organisaties die nog plaats vrij hebben.

Schatten jagen bij regenweer

Een beetje regen houdt een schattenjager niet tegen - zet dat gerust op een tegeltje. Maar er zijn grenzen. Gelukkig kan je zelfs bij hondenweer schatten zoeken!
instagram.com/charlieslittleadventures

Ga op schattenjacht met je peuter of kleuter

Schatten van Vlieg zoeken met een enthousiaste bengel die nog niet kan lezen of schrijven? Het kan! Deze locaties hebben aan de allerkleinsten gedacht. Peuters en kleuters kunnen er op pad voor een verrassende speurtocht op maat.

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Ook voor speurders is het soms even te warm. Maar wist je dat een zoektocht naar een schat van Vlieg net heel verfrissend kan zijn?

De leukste schattenjachten bij mooi weer

Vanaf 1 juli is Schatten van Vlieg terug! Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat in jouw buurt. Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

Schattenjachten in verrassende musea

Tussen de meer dan 300 locaties van Schatten van Vlieg zitten enkele pareltjes van musea. Kende je deze al? De schattenjachten maken een bezoekje extra leuk!

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie lieten tijdens de eerste helft van de zomer al massaal enthousiaste berichtjes achter over Schatten van Vlieg. Over deze zoektochten kregen we de meeste reacties op onze website.
Kamishibai

Bouw je eigen poppenkast

Slaat de verveling toe? Laat je creativiteit de vrije loop en installeer een poppentheater in je eigen woonkamer.

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen.

6x knutselen met afval

We proberen met z'n allen zo weinig mogelijk afval in de wereld te sturen. Toch nog wat lege flessen, oude kranten of groenafval in de vuilniszak? Zo knutsel je er iets moois van.

5 tips om clown, jongleur of acrobaat te worden

Er is nog nooit een beter moment geweest om de paljas uit te hangen. Of om jouw truken van de foor boven te halen. Swing, klap, dans de wereld van het circus in en word een beetje circusartiest met deze vijf tips.

Haal het museum in huis

Deze 7 musea komen naar je toe met spectaculaire experimenten, straffe verhalen en kunstige knutseltips.
Marona

5 heerlijke animatiefilms voor het hele gezin

Vergeet al je vooroordelen over tekenfilms: er bestaan heel wat animatieparels die voor kinderen én ouders een feest zijn. We geven vijf tips - en je kan ze allemaal online bekijken.

8 online voorstellingen voor kleuters

Deze wonderlijke, spannende of knotsgekke voorstellingen voor kleuters (maar eigenlijk zijn ze voor iedereen) bekijk je gezellig samen online.

7x spanning en avontuur voor kinderen

Heb je avontuurlijke speelvogels in huis? Neem ze eens mee voor een dagje crossen, zeilen, speuren, klimmen of sluipen. Dit zijn onze tips voor kleine waaghalzen en durvers.
Kinderen bij neuzekeskraam in Gent

Op Citytrip naar Gent met de kinderen

Citytripje gepland? Laat je eens op sleeptouw nemen door de kinderen. En trek naar Gent, want daar valt voor werkelijk iedereen iets te beleven - zelfs voor wie geen neuzen lust.

5 musea waar kinderen welkom zijn

Je dacht dat musea enkel voor grote mensen waren? Helemaal niet! Deze musea verwelkomen ook de kinderen met speurtochten, spelletjes en ander leuks.

5 coronaproof theater- en circusvoorstellingen

Neem je kinderen mee naar theater of het circus en dompel ze onder in de wereld van magie.
MAS Antwerpen

Op citytrip naar Antwerpen met de kinderen

Zin om met het hele gezin een citytripje te ondernemen? Neem je koters dan eens mee naar Antwerpen! Met de tips van Vlieg ontdekken jullie de Koekenstad langs alle kanten: vanbinnen en vanbuiten, van kop tot teen

Op citytrip naar Brugge met de kinderen

Een uitstapje naar Brugge gepland, maar geen idee waar te beginnen? Geen probleem, wij hebben een to-dolijstje opgesteld met de vijf leukste activiteiten voor kinderen. Van tijdreizen tot frietjes smullen!

Picknicken in het groen: acht heerlijke plekjes

Bestaat er iets vrolijker dan een zomerse picknick met het hele gezin? Vlieg vindt van niet, dus laad snel jullie knapzak vol en trek naar een groen plekje in de stad of op het platteland.

Grabbelpas

Grabbelpas kan je vergelijken met een restaurant met een héél uitgebreide menukaart: de ene dag kies je sport en spel, de andere creatief knutselen. Er zijn ook uitstappen, film, theater, circus,... Genoeg om een hele vakantie mee te vullen!
(c) Davidsfonds

5x schatten jagen in Limburg

In Limburg liggen 40 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...

4x schatten jagen in Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant liggen maar liefst 47 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...

5x schatten jagen in de provincie Antwerpen

In de hele provincie liggen maar liefst 70 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er enkele heel speciale zoektochten uit ...

4x schatten jagen in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen liggen meer dan 60 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...

5x Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

Meer dan 50 schatten van Vlieg liggen er verstopt in West-Vlaanderen. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...
baby's in het MAS

Naar het museum met je baby of peuter

Wil je met je baby naar het museum, maar bezorgt de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter tussen die dure kunst je nu al een paniekaanval? Niet nodig: in deze musea ben je met je baby of peuter meer dan welkom.
Schatten van Vlieg Atlantikwall Raversyde

Nieuwe schatten van Vlieg

Ook als je al enkele jaren met je gezin meedoet met de Schatten van Vlieg, kan je nieuwe schatlocaties blijven ontdekken. Want elk jaar zijn er plekken die voor het eerst een schat van Vlieg verstoppen.

Boeken bij je thuis in coronatijden

Van afhaalpunten en verrassingspakketten tot een literaire collect & go: openbare bibliotheken halen alles uit de kast om je leesplezier te blijven bezorgen.

De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De zomer komt stilaan in zicht: tijd om plannen te maken. En hoog tijd om een kamp te kiezen! Dit zijn alvast de acht gekste, origineelste en spannendste kampen van de zomervakantie. Staat je koffer al klaar?
Trampolinepark Mega Bounce

Trampolineparken in Vlaanderen

Deze indoor trampolineparken tillen jouw springskills (én je fysieke uithoudingsvermogen) naar een hoger niveau!

7x dierplezier met kinderen

Springt je bengel een gat in de lucht als er een snoezige viervoeter in het zicht is? Op deze 7 plaatsen word je vrienden met alle dieren.
Fietsen door het water

Ideale plekken om te fietsen met kinderen

Niets zo leuk als met het hele gezin de fiets op springen! Geen idee waarheen? Dit zijn de leukste fietstochten in alle provincies.

Zomerkampen voor je kinderen

Nog op zoek naar een zomerkamp voor je kinderen? Snuister tussen het aanbod op Kampzoeker.be.

5 x samen spelen in plaats van tegen elkaar

Deze vijf coöperatieve gezelschapsspellen zorgen voor uren speelplezier zonder dat je kinderen boos of verdrietig zijn.
meisje leest boek

Zeven kunstboeken voor kinderen

Deze 7 kinderkunstenboeken zetten je kind aan het knutselen en tekenen, aan het kijken en fantaseren. Ideaal om mee te nemen naar het museum!

6 podcasts voor en door ouders

Het ouderschap kent vele emoties. Je houdt zielsveel van je kinderen, maar soms zou je ze achter het behang kunnen plakken. Deze Nederlandstalige podcasts laten verhalen horen van andere ouders. Soms grappig, soms inspirerend en soms hartverscheurend.
Een wonderlijke expeditie van Robots

7 mooie stripverhalen voor kinderen

Een stripverslinder in huis? Dan zijn deze stripverhalen en graphic novels op kindermaat ongetwijfeld een succes: ze doen je lachen, dromen en soms ook denken.

Hoe toch nog Jeugdboekenmaand vieren?

De komende weken zal er voor veel kinderen plots ontzettende veel leestijd vrijkomen. Dus laten we massaal lezen, ontdekken en boekentips delen.

Virtueel paasplezier voor kinderen

Twee weken paasvakantie maar geen kampen, workshops of speelpleinen? Geen zorgen, heel wat organisatoren en animatoren zorgen voor een online alternatief.

Theater met peuters en kleuters

Ben je nog op zoek naar een uitstapje met je kleuter of peuter? Wist je dat er prachtige voorstellingen bestaan speciaal voor de allerkleinsten?
Plezier in Hidrodoe

7x wetenschap en technologie voor kinderen

Krijgt je kleine Einstein niet genoeg van proefjes doen, fossielen onderzoeken, verre planeten bespieden en nieuwe machines uitvinden? Van museum tot volkssterrenwacht: hier kunnen kinderen spelenderwijs bijleren.

De mooiste films om thuis te bekijken

Als je niet naar de cinema kan, dan installeer je er gewoon eentje in je eigen woonkamer: deze prachtige, ontroerende en splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

9 x wandelen met de buggy

Wandelen met een kinderwagen is soms een hele uitdaging. We tippen 9 wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn voor een uitstapje met de allerkleinsten.

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen, wandelen of fietsen graag buiten? We geven tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: van buitenzwembaden, pretparken en speeltuinen tot wandelingen in het bos of in de stad.

Must do's om een stad te (her)ontdekken

Niets zo leuk als een stad verkennen met de kinderen op een net iets andere manier: met een stadsspel, een beklimming van een toren, een onverwacht leuk museum... Wij geven je 1 must do in Hasselt, Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen.

3 redenen om met je kinderen op citytrip naar Brussel te gaan

Brussel heeft alles in huis voor een volwaardige citytrip met het hele gezin: een (kunst)berg vol kindvriendelijke musea, verborgen parken mét speeltuinen en wafels, veel wafels.

De 7 allerleukste voorstellingen van het najaar

Op zoek naar iets nieuws om naar uit te kijken, nu de zomer voorbij is en het nieuwe schooljaar is begonnen? Zet dan snel een fijne familievoorstelling in je agenda: dit zijn alvast de zeven voorstellingen waar wij het meest naar uitkijken.

Getest: Museum voor Schone Kunsten mét kleuter

Is zo'n museum wel kindvriendelijk? Moeten we dan stil zijn? Papa Karel trok met Aiden (3 jaar) naar het MSK in Gent. Een machtig gebouw, enorme schilderijen en een tekentafel. Voor een kleine jongen is hier heel wat te zien.

Poëzieweek: 5 klinkende workshops voor kinderen

Van 30 januari tot 5 februari is het Poëzieweek. Spelen met woorden, da's wat gedichten doen. Speel je mee?
Trollenbos in De Schorre

Jouw bucketlist voor 2020: de leukste activiteiten met kinderen

Alweer een jaar om je geen moment te vervelen! Vlieg koos voor elk seizoen twee dingen uit die je zéker moet doen.

Kunst in openlucht

Kunstwerken hoog in de bomen, in bossen, op gevels van huizen, op het strand en zelfs onder de grond... Geen zin in een klassiek museumbezoek? Op deze 8 plekken bots je zomaar pardoes op hoogst merkwaardige kunstinstallaties.
BELvue Museum

Wat te doen bij slecht weer in Brussel

Regen, storm, ellendig weer? Met deze binnenactiviteiten in Brussel houden jij én de kinderen het lekker droog bij regenweer.

Wat te doen bij slecht weer in Limburg

Regen, storm, ellendig weer? Met deze binnenactiviteiten in de provincie Limburg - van Hasselt tot Genk - houden jij én de kinderen het lekker droog bij slecht weer.
Hof van Busleyden

Wat te doen bij slecht weer in Antwerpen

Regen, storm, ellendig weer? Met deze binnenactiviteiten in de provincie Antwerpen houden jij én de kinderen het lekker droog bij slecht weer.
Vlaamse Meesters voor kinderen

6x schilderkunst op kindermaat

Nog tot 2020 staan onze Vlaamse Meesters in de kijker: wereldberoemde schilders zoals Bruegel en Rubens op wie we best fier mogen zijn. Dit zijn onze tips om via een spannend uitstapje in hun schilderijen te duiken.

Indoor skipistes

Zin om te gaan skiën of snowboarden met de kinderen, maar een sneeuwtrip zit er niet meteen in? Dé oplossing: een indoor skipiste in jouw buurt!

Sterrenkijkdagen met de kinderen

Stop met navelstaren en stuur je blik de ruimte in, want het universum is onmetelijk... interessant. Op de Sterrenkijkdagen geven gepassioneerde astronomen je kinderen een unieke kijk op het heelal.
JEF Festival

20x krokusvakantie met kinderen: tips voor elke provincie

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven.

7x krokusvakantie met kinderen in West-Vlaanderen

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven in West-Vlaanderen.

9x krokusvakantie met kinderen in Vlaams-Brabant & Brussel

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven in Vlaams-Brabant en Brussel.

9x krokusvakantie met kinderen in de provincie Antwerpen

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven in Antwerpen.

7x krokusvakantie met kinderen in Limburg

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven in Limburg.

8x krokusvakantie met kinderen in Oost-Vlaanderen

Een hele week voor dolle avonturen, confetti en heerlijke uitstapjes met het hele gezin. Van familiefestivals tot fantasierijke workshops: er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven in Oost-Vlaanderen.

Paasvakantie met kinderen: 7 tips

Twee weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke gezinsuitstapjes met de kinderen bij het eerste aarzelende lentezonnetje.

Waar naartoe met de kinderen dit weekend?

Weekend! Twee daagjes vrij om met het gezin een klein of groot uitstapje te maken, dicht bij huis of ietsje verder, binnen of buiten, actief of lekker rustig? Alles kan!

De 9 favoriete uitstapjes van grootouders met hun kleinkinderen

Vlieg vroeg aan grootouders wat hun favoriete uitstapjes zijn met de kleinkinderen. En hier zijn ze dan: dé top 9 voor een heerlijke dag samen.
Indoor speeltuin 'Kids Valley' in Molenheide

De leukste binnenspeeltuinen van Vlaanderen en Brussel

Kinderen zijn dol op binnenspeeltuinen. Vooral bij regenweer is zo’n indoor pretpaleis de perfecte uitstap. Bekijk hieronder ons overzicht van binnenspeeltuinen in Vlaanderen en Brussel en ontdek meteen ook de favorieten van de Bende van Vlieg.
Voorleesweek

Doe mee aan de Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van voorleesrituelen.

Toffe kunstboeken voor kinderen

Deze vijf prachtige kinderkunstenboeken zetten je kind zó aan het knutselen en tekenen, aan het kijken en fantaseren. Ideaal om thuis mee aan de slag te gaan of ook heel tof als verjaardagscadeau.
Beestige kampen tijdens de krokusvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

Nog op zoek naar kinderopvang tijdens de herfstvakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel: wij snorden alvast zeven beestige kampen op ter inspiratie.
Boekenbeurs 2018

Naar de Boekenbeurs met de kinderen

Ah, herfstvakantie. Een rustig weekje thuis met de kinderen - of dat had je gedacht. Neem je wildebrassen mee naar de Boekenbeurs: wedden dat ze de rest van de vakantie in een hoekje zitten te lezen?

6 mooiweertips voor gestolen winterdagen

Het is nog winter, maar dit mooie weer doet dromen van zonnige lente-uitstapjes. Met deze 6 tips zit je meteen in mooiweersfeer!

Naar de Nacht van de Duisternis met de kinderen

Op zaterdag 12 oktober wordt het gezellig donker: het ideale moment om er met de kinderen op uit te trekken voor een nachtelijke activiteit.
Autovrije Zondag

Autovrije Zondag: 6 dingen die je anders nooit midden op straat kan doen

Op zondag 22 september 2019 blijven in vele steden en gemeenten de auto's een dagje aan de kant. De straten worden dan ingenomen door straatacts, rommelmarkten en workshops. Dit is je unieke kans om de straat te veroveren ...

Creatieve activiteiten voor kinderen die graag knutselen

Je hebt van die kinderen die je een groot plezier doet door ze iets creatiefs in hun handen te stoppen. Ze doen niets liever dan creatief knutselen met papier. Waar neem je deze creatieve talenten het beste mee naartoe?

Naar het Gordelfestival met kinderen

Op zondag 1 september wordt er weer duchtig gewandeld en gefietst in de Vlaamse Rand rond Brussel, maar wist je dat het Gordelfestival ook een sympathiek familiefestival is?

5 zomerbars voor speelvogels

In deze zomerbars mogen je kinderen volop spelen, terwijl jij achterover leunt. De grote mensen genieten van een fris drankje, de kleine mensen ravotten erop los: iedereen tevreden.

5 ideeën voor 15 augustus

Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart is geen dag om je te vervelen. Lees mee wat wij gaan doen!
Gentse Feesten met kinderen © Michiel Devijver voor Huis van Alijn

8x naar de Gentse Feesten met kinderen

Het kinderaanbod van de Gentse Feesten (19-28 juli 2019) is om van te smullen. We doorploegden het immense programma zodat jij dat niet meer hoeft te doen - geen dank. Dit zijn onze 8 tips!
© Lien Wevers - Fotograaf — bij Cactusfestival.

Familiefestivals tijdens de zomer

Onze redactie kon niet wachten op de zomer en maakte alvast een lijstje van festivals waar kinderen meer dan welkom zijn.

Woensdagmiddag met kinderen

Ontdek wat te doen op woensdagmiddag met je kinderen of kleinkinderen.
Sfinks Mundial

Op stap met de kinderen tijdens het Hemelvaartweekend

We kunnen niet anders dan Onze Lieve Heer bedanken, want dankzij zijn Hemelvaart krijgen wij een dubbel weekend. Op zoek naar een leuk gezinsuitstapje om die vier hemelse dagen te vullen? Vlieg heeft zes tips.

Tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje

Een verjaardagsfeestje in het verschiet en zin om eens iets anders te doen met de vriendjes? Hier zijn enkele ideetjes. Hiep hiep hiep... hoera!

7x met je hoofd in de wolken

Deze uitstapjes worden de hoogtepunten van je zomer!

Tips voor kinderen om meer te bewegen en te sporten

Keer op keer blijkt uit onderzoek dat de jeugd teveel stil zit. Bewegen en sporten kan nochtans zo'n deugd doen! In jouw omgeving zijn er heel wat mogelijkheden om lijf en leden los te gooien.
Bsit

Op zoek naar een babysit?

Bsit brengt je in contact met betrouwbare babysitters in jouw buurt. Activeer gratis je account!

Tips voor Vaderdag

De knutselwerkjes zijn af en de gedichtjes ingestudeerd: we zijn helemaal klaar voor vaderdag. Maar wat als je vaderlief eens zou verrassen met een uitstapje voor het hele gezin? Vlieg inspireert met vijf tips!

Waar naartoe met Pinksteren?

Lange weekends, die kunnen er niet genoeg zijn. En spannende familiefestivals om tijdens het pinksterweekend naartoe te trekken, die kunnen er ook niet genoeg zijn. Vlieg geeft je alvast vijf tips!

Handige hacks voor families

Hoeveel slaap hebben kinderen nodig? Hoe maak je je huis kindveilig? En hoe vind je de perfecte babysit? MyFamily, partner van Vlieg, geeft slimme en budgetvriendelijke hacks die je gezinsleven een stuk makkelijker maken.

5 ideale uitstapjes voor Moederdag

Zondag 12 mei is Moederdag! Behalve met een dikke knuffel en een zelfgeknutseld geschenkje maak je moederlief ongetwijfeld ook blij met een uitstapje voor het hele gezin. Dit zijn de vijf tips van Vlieg!

Waar kan je naartoe op de Buitenspeeldag?

Woensdag 24 april is Buitenspeeldag! Op tv is dan geen bal te zien: er zit dus niets anders op dan naar buiten trekken voor een namiddagje sport en spel. En met leuke activiteiten in zowat elke gemeente kan dat geen probleem zijn. De zon is besteld!

Week van de Opvoeding 2019: waar kan je naartoe?

Opvoeden kinderspel? Eerder samenspel, ja. En laat dat net het thema van de Week van de Opvoeding zijn. Je bent van 16 tot 23 mei 2019 welkom om je hartje op te halen op een van de vele activiteiten voor gezinnen.

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Zondag 28 april 2019 zetten honderden locaties hun deuren open voor Erfgoeddag. Op deze dag maak je kennis met unieke verhalen en gebouwen uit ons rijke verleden. En ook kinderen zijn meer dan welkom.
Irisfeest Brussel

Gezinsuitstapjes op 1 mei

Mei maakt ons blij. En dat mei begint met een feestdag maakt ons éxtra blij. Geen idee waarnaartoe met de kinderen op deze snipperdag? Geen paniek, dit zijn de vijf tips van Vlieg.

Waar kan je paaseieren rapen?

Tot groot jolijt van de kinderen strooien de paasklokken weer heel wat (chocolade) eieren in het rond. Ga met je mandje aan de arm op paaseierenraap en wel hier!

5 tips voor paasmaandag

Bestaat er iets leukers dan een extra dagje vakantie, zomaar gratis en voor niets? Vlieg vindt van niet: laat paasmaandag maar komen! Met deze vijf tips profiteren jullie maximaal van jullie vrije dag.
Fluisterboot

Week van de Provinciedomeinen

Een uitstapje naar een provinciedomein is altijd een feest. En tijdens de Week van de Provinciedomeinen (van 14 tot 22 april) doen ze er nog een schepje bovenop met een heleboel buitengewone activiteiten: te land, ter zee en zelfs in de lucht!

8 leuke lentedingen om te doen met kinderen

Van bloesems spotten tot picknicken in het groen. We tippen acht dingen die je deze lente absoluut met je kinderen moet doen.
Los Bando

JEF Festival

De krokusvakantie komt eraan en kleine cinefielen weten wat dat betekent: JEF Festival. Het programma is weer buitengewoon, met een hele hoop prachtige films en heerlijke activiteiten. En het thema is nog beter: gooi je benen los en JEF dance!

Culturele babysit en meer

We maken graag cultuuruitstapjes met het hele gezin, maar soms is het ook heel fijn om iets zónder kinderen te doen. En soms kan het samen en apart!

Zes winterse familiefestivals

Naar de kerstboom staren gaat al snel vervelen: trek er deze winter eens op uit met je kinderen. Er zijn de komende weken heel wat winterfestivals waar je met z'n allen stevig uit je dak kan gaan.

Een hobby voor je kinderen? Cursussen en workshops in jouw buurt

Op school leren je kinderen al heel veel, maar ook buiten de school(m)uren kan een kind zijn talent ontplooien. Zoek je iets sportiefs, creatiefs of muzikaal? Bekijk het rijke aanbod aan cursussen of workshops in je buurt.

Drie educatieve én plezante UiTtips van Reporter Vera

Onder het motto 'wat de kinderen zelf beleven, onthouden ze beter‘, ging Reporter Vera op zoek naar uitstapjes waar haar kinderen iets van bijleren én die tegelijk leuk zijn.

De Thuisblijvers: Uitstap naar Fort Napoleon, Oostende

De Thuisblijvers zoeken én vinden hun kicks in eigen land. Vandaag: forten bestormen in Oostende.

De Thuisblijvers: Fietsen langs het Pit-parcours in Borgloon

De Thuisblijvers trekken tijdens de zomer het land rond op zoek naar leuke activiteiten voor een staycation - vakantie in eigen land! De Thuisblijvers gaan deze keer heerlijk fietsen tussen kunst en boomgaarden in Borgloon.

Toffe uitstapjes samen met je metekind of petekind

Een geslaagd uitstapje met je metekind of petekind, daar kan je behoorlijk mee scoren. Met deze tips word jij dé lievelingsmeter of -peter van de hele familie.

De Thuisblijvers: Uitstap naar C-mine in Genk

De Thuisblijvers zoeken én vinden hun kicks in eigen land. Vandaag: fuiven in de buik van een steenkoolmijn.

De Thuisblijvers: Uitstap naar de Wereld van Kina

Deze Thuisblijvers zoeken én vinden hun kicks in eigen land. Vandaag: kwallen en mammoeten in Gent.

De Thuisblijvers: Uitstap naar de Brusselse Metro

De Thuisblijvers zoeken én vinden hun kicks in eigen land. Vandaag: ondergronds in de Brusselse Metro.

De Thuisblijvers: Een muzikale wandeling in Klankenbos (Neerpelt)

De Thuisblijvers gaan op zoek naar leuke activiteiten in eigen land. Ze ontdekken de grappige en reusachtige muziekinstrumenten in Klankenbos (Neerpelt).

De Thuisblijvers: Uitstap naar Seafront, Zeebrugge

De Thuisblijvers zoeken én vinden hun kicks in eigen land. Vandaag: afdalen in de buik van een onderzeeër.

De Thuisblijvers: Uitstap naar de Sint-Romboutstoren, Mechelen

Deze Thuisblijvers zoeken én vinden coole uitstapjes in eigen land. Vandaag: skywalken op de Sint-Romboutstoren.

De VakantieVlinders van de Gezinsbond

Met 'VakantieVlinders' biedt de Gezinsbond fraaie ledenkortingen voor een heleboel aantrekkelijke familie-uitstapjes. Je vindt hier een overzicht van waar je deze zomer met je lidkaart terecht kan.

6 zomertips van Reporter Katelijne

Waar gaat mama Katelijne met haar 2 meisjes deze zomer naartoe? Laat je inspireren door haar 6 tips in regio Antwerpen.

De Cultuurmarkt van Vlaanderen bezoeken met kinderen

Alles klaar voor het schooljaar? Check! Maar ben je ook klaar voor het nieuwe cultuurjaar? Ga zondag 26 augustus naar de Cultuurmarkt in Antwerpen en dan komt ook dat dik in orde. Elk kind dat het Vliegparcours volgt, krijgt trouwens een cadeautje.

Maand van de Sportclub

Vele sportclubs houden tijdens de Maand van de Sportclub (september) initiatiedagen en proeflessen om hun werking beter bekend te maken. Ideaal om uit te proberen of er voor jouw kind misschien een nieuwe hobby inzit!
naar museum met baby - wiels

Reporter Sarah: Mama. Mini. Museumdate.

In tegenstelling tot mijn geheugen - dat een jaar postpartum nog steeds een zeef is - blijkt het babybrein een spons te zijn. Hiervan moeten we profiteren. Mijn dochter en ik hebben een date in Wiels, museum voor hedendaagse kunst.

De schat van Charlie

Wist je dat je ook met kleine kruipende monstertjes op zoek kunt naar de schat van Vlieg? Charlie, net 1 jaar, ging voor het eerst op schattenjacht in Design Museum Gent, in de toepasselijke expo ‘Hide & Seek’.

Op schattenjacht in de Plantentuin

Mama Katrijn ging op zoek naar verfrissing in de Plantentuin van Gent met haar dochters Nina (2 jaar) en Lucy (5 jaar).

Pamperperikelen - oproep van de moderne man

Meer Verdraagzaamheid. Dat is wat ik wens voor Vaderdag. Meer verdraagzaamheid wanneer ik me bevind in de damestoiletten. Ik ben er namelijk voor een goede reden: de pamper van m'n dochter verversen.

5 buitentips van Reporter Sam

Sam, papa van J​ozefien​ en zotte nonkel van 6 koters tussen 2 en 10 jaar trekt graag naar buiten. Dit zijn zijn 5 ultieme buitentips.

Een nieuwe mantra

Het moederschap heeft me al vele dingen geleerd, zoals: mijn kinderen zijn mij niet. Daar voeg ik vandaag nog een levenslesje aan toe. Aanleiding? De zoektocht naar gepaste hobby's voor mijn kinderen.
babyturnen

Reporter Sarah: Babyturnen - over speekselslierten en bingo wings

Vrijdagochtend, 9 uur, Stella kijkt me sceptisch aan wanneer ik me in mijn legging met zebrapatroon probeer te hijsen. Wat staat ons te wachten, zie ik haar denken... Wel, we gaan babyturnen!

Reporter Vera: Geef mij maar een + in plaats van een -

Een muzikale voorstelling voor 3+? Zo krijg je toch je oudere kinderen mee.

De UiTtips van oma Rita en opa Gaëtan met hun 4 kleinkinderen (tussen 3m en 7 jaar)

Dichtbij huis of verder weg, oma Rita en opa Gaëtan weten wel waar naartoe met hun 4 kleinkinderen. Een museum links, een provinciaal domein rechts en tussendoor af en toe met de trein naar een stad. Lees welke fijne uitstapjes deze Bende maakt.

De UiTtips van oma Marijke en opa Luc: toffe uitstapjes met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7)

Oma Marijke en opa Luc liefst trekken samen met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7) het liefste naar een speelbos of park. Maar ook een openluchtmuseum, plukboerderij of maïsdoolhof vinden ze tof. Laat je inspireren door hun tips.

De UiTtips van oma Ria en opa Louis: toffe uitstapjes met kleinkind Jeroen (4)

We vroegen aan oma Ria en opa Louis waar zij zoal naartoe gaan met hun kleinkinderen. Wandelen, fietsen en picknicken met de kleine Jeroen vinden ze heerlijk. Laat je inspireren door deze tips voor fijne uitstapjes met jouw eigen kleinkind(eren).
Kinderklanken

"Van enthousiast zingen word je slim. Of het is alleszins heel plezant."

Als geëngageerde moeder doe ik uiteraard elke week aan cultuur met mijn 2-jarige zoon Lewis. Uhu, niet dus. Het aanbod voor die jonge leeftijd is misschien niet héél groot, maar wat er is, is zo schoon.
watersportdag 2018

Activiteiten voor kinderen op de Watersportdag

Dé opendeurdagen van de watersport komen er weer aan. Ongelooflijk hoe gevarieerd het aanbod van sporten in het sop wel is. Je kan alles wat je maar wil uitproberen op de Watersportdagen 2018 in mei. Welkom!

11 Jeugdboeken waar je nostalgisch van wordt

Vlieg vloog voor een keertje tussen de grote in plaats van de kleine mensen en vroeg hen aan welke jeugdboeken zij de mooiste herinneringen hebben. Ziehier de boeken die levens veranderden, troost brachten en heel wat nostalgie opwekken...

Reporter Elien: Mijn eerste keer... theater met een peuter

Wat gaan we doen, mama? We gaan naar het theater. Wat is dat, mama? Iets met mensen op een podium. Maar is dat wel altijd zo? Poging 2: Theater is iets waarbij mensen een verhaal komen vertellen. Maar geldt dat wel bij theater voor 2-jarigen? We besluiten: theater is een beetje een verrassing.

Reporter Vera: samen met de kinderen verdwijnen in een verhaal

Het begon met knisperboekjes en tegenwoordig is het Harry Potter. Ook al zijn mijn kinderen nu al 8 en 10, ik blijf voorlezen. Waarom? Omdat boeken gewoon met de kinderen meegroeien.

De 8 onmisbare: niet te missen UiTtips van het nieuwe cultuurseizoen

Welke tentoonstellingen en voorstellingen mag je dit najaar zeker niet missen? Vlieg snuisterde door de kraakverse brochures van de cultuurhuizen en selecteerde 9 absoluut niet te missen Uittips voor kinderen en gezinnen van het nieuwe cultuurseizoen. Haal je agenda maar boven!

9 niet te missen kindervoorstellingen van Reporter Katelijne

Cultuurvreter Katelijne bladerde door de verse programmabrochures van het nieuwe cultuurseizoen en pikte er negen kindervoorstellingen uit die zij en haar dochters Oona (6) en Juno (2) niet willen missen!

5 tips voor kleine kinderen van Reporter Sarah

Mama Sarah heeft een schattige dochter Stella van 1. Te klein om al aan cultuur te doen, zeg je? Daar moet je bij de Brusselse Sarah niet mee afkomen! Hier zijn 5 tips waar zij haar kleine ukkie mee naartoe neemt.

Pleidooi voor korte cultuurbezoekjes

Twintig minuten tot een half uur. Dat is volgens mij de ideale duur voor een (cultuur)activiteit van een gemiddeld kind.
pretpark

Zonder blije kinderen geen pretpark

Wat maakt van een familiepretpark een goed familiepretpark? Niet het aantal attracties of de heftigheid daarvan, maar wel de communicatie.

Expo Dino World in Brussel

De expo Dino World in Paleis 2 aan de Heizel in Brussel loopt van 20 mei tot begin september. Een must voor alle fans van dinosaurussen. Rrroaar!
speeltuin

Woensdagmiddag tip: doe de speeltuintoer

Ons meisje van zes is niet meer altijd warm te maken voor een speeltuin en al zeker niet voor elke speeltuin. Ons meisje van anderhalf hoor je niet klagen, ze wil altijd mee naar overal (sjoenen aantoen?).
Wandelen met het gezin

"Wij houden niet van wandelen. Of wel."

‘Ja maar, mijn kinderen wandelen niet graag.’ Dat krijg ik als antwoord als ik vertel over onze wandelingen met Oona (net zes) en Juno (20 maanden). Wandelen klinkt saai, zowel voor grote als kleine mensen.
stormopkomst

Familiefestival STORMOPKOMST in Turnhout

Het familiefestival STORMOPKOMST raast op 19 maart als een wervelwind door Turnhout.

Tips voor slechtziende of blinde kinderen

Ben je voor je zoon of dochter die niet (goed) kan zien op zoek naar een uitstapje? Vlieg weet een paar leuke plekken!

Naar de Zinneke Parade met kinderen

Als ouder vind je verbondenheid, solidariteit en creativiteit natuurlijk uiterst belangrijk in de opvoeding van je kinderen. Tijdens de Zinneke Parade op 21 mei kom je al die waarden samen tegen in de kleurrijke, kilometers lange stoet. En het is nog eens gaafwijs ook!

Tien tips voor een actieve zomervakantie

Ravotten, klimmen, duikelen en rennen. Laat je kroost hun laatste restjes stoom aflaten met deze uitbundige tips!

Coudenberg, voormalig paleis van Brussel

De Thuisblijvers trekken tijdens de zomer het land rond op zoek naar leuke activiteiten voor een staycation - vakantie in eigen land! Laat de rest maar snorkelen of paragliden in exotische oorden: de thuisblijvers hebben dit keer gelijk, want zij zitten Keizer Karel op de hielen in het ondergrondse paleis van Coudenberg.

Festival tijdens de herfstvakantie: de Twinkelweek in Roeselare

Het familiefestival in Roeselare vindt dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 8 november. Op het programma: veel theater- en dansvoorstellingen, films en workshops!