U bent hier:

De bende van Vlieg

De 9 favoriete uitstapjes van grootouders met hun kleinkinderen

Vlieg vroeg aan grootouders wat hun favoriete uitstapjes zijn met de kleinkinderen. En hier zijn ze dan: dé top 9 voor een heerlijke dag samen.

Kinderboerderijen: onze favoriete uitstapjes

Zijn je kinderen gek op dieren, maar wil je eens wat anders dan de zoo? Er zijn ontzettend veel kinderboerderijen en wij selecteerden de allerleukste.

Naar een museum met een kleuter

Papa Karel bezocht voor het eerst een museum met zijn driejarige zoon. Een machtig gebouw, enorme schilderijen en een tekentafel. Voor een kleine jongen is er heel wat te zien in het Gentse MSK.
naar museum met baby - wiels

Reporter Sarah: Mama. Mini. Museumdate.

In tegenstelling tot mijn geheugen - dat een jaar postpartum nog steeds een zeef is - blijkt het babybrein een spons te zijn. Hiervan moeten we profiteren. Mijn dochter en ik hebben een date in Wiels, museum voor hedendaagse kunst.

De schat van Charlie

Wist je dat je ook met kleine kruipende monstertjes op zoek kunt naar de schat van Vlieg? Charlie, net 1 jaar, ging voor het eerst op schattenjacht in Design Museum Gent, in de toepasselijke expo ‘Hide & Seek’.

5 buitentips van Reporter Sam

Sam, papa van J​ozefien​ en zotte nonkel van 6 koters tussen 2 en 10 jaar trekt graag naar buiten. Dit zijn zijn 5 ultieme buitentips.

Een nieuwe mantra

Het moederschap heeft me al vele dingen geleerd, zoals: mijn kinderen zijn mij niet. Daar voeg ik vandaag nog een levenslesje aan toe. Aanleiding? De zoektocht naar gepaste hobby's voor mijn kinderen.
babyturnen

Reporter Sarah: Babyturnen - over speekselslierten en bingo wings

Vrijdagochtend, 9 uur, Stella kijkt me sceptisch aan wanneer ik me in mijn legging met zebrapatroon probeer te hijsen. Wat staat ons te wachten, zie ik haar denken... Wel, we gaan babyturnen!

Reporter Vera: Geef mij maar een + in plaats van een -

Een muzikale voorstelling voor 3+? Zo krijg je toch je oudere kinderen mee.

De UiTtips van oma Rita en opa Gaëtan met hun 4 kleinkinderen (tussen 3m en 7 jaar)

Dichtbij huis of verder weg, oma Rita en opa Gaëtan weten wel waar naartoe met hun 4 kleinkinderen. Een museum links, een provinciaal domein rechts en tussendoor af en toe met de trein naar een stad. Lees welke fijne uitstapjes deze Bende maakt.

De UiTtips van oma Marijke en opa Luc: toffe uitstapjes met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7)

Oma Marijke en opa Luc liefst trekken samen met hun kleinkinderen Joren (9) en Laurens (7) het liefste naar een speelbos of park. Maar ook een openluchtmuseum, plukboerderij of maïsdoolhof vinden ze tof. Laat je inspireren door hun tips.

De UiTtips van oma Ria en opa Louis: toffe uitstapjes met kleinkind Jeroen (4)

We vroegen aan oma Ria en opa Louis waar zij zoal naartoe gaan met hun kleinkinderen. Wandelen, fietsen en picknicken met de kleine Jeroen vinden ze heerlijk. Laat je inspireren door deze tips voor fijne uitstapjes met jouw eigen kleinkind(eren).