U bent hier:

UiTtips voor Eropuit tijdens

Zes musea waar kinderen in de kerstvakantie welkom zijn

Kerstvakantie! Eindelijk tijd om eropuit te trekken met je kinderen. Rondstruinen op de zoveelste kerstmarkt is gezellig voor even, maar waarom niet gaan voor een uitstapje dat écht bijblijft.
Winteravonden Bokrijk

Wat te doen met de kinderen tijdens de Kerstvakantie 2018?

Kerstvakantie... De tijd om te veel te eten, ongeduldig de pakjes onder de kerstboom te betasten en veel te laat op te blijven met oudjaar. Nog wat tijd over tussen al het feestgedruis? Vlieg geeft een overzicht van de leukste activiteiten voor families!

Vijf winterse familiefestivals

Naar de kerstboom staren gaat al snel vervelen: trek er deze winter eens op uit met je kinderen. Er zijn de komende weken heel wat winterfestivals waar je met z'n allen stevig uit je dak kan gaan.

Kerstmarkten met de kinderen

In deze donkere dagen vind je volop licht en warmte op de vele kerstmarkten in Vlaanderen en Brussel. Winterpret, Winterland of Wintertijd... Hoe het beestje ook heet, over het hele land geniet je van winterse gezelligheid.

Heel de familie op de schaats

Niets zo leuk op een koude winterdag als schaatsen in openlucht. In afwachting van de eerste winterprik kunnen ongeduldige schaatsers zich uitleven op een kerstmarkt of indoor ijspiste.
Sinterklaasparade in Kortrijk

Sinterklaas

Hij komt, hij komt! Sinterklaas begint stilaan overal zijn witte baard te vertonen, en Vlieg weet precies waar je hem kan spotten. Nu allemaal in koor: zie ginds komt de stoomboot...

Waar naartoe met de kinderen dit weekend?

Weekend! Twee daagjes vrij om met het gezin een klein of groot uitstapje te maken, dicht bij huis of ietsje verder, binnen of buiten, actief of lekker rustig... Alles kan!

Woensdagmiddag met kinderen

Ontdek wat te doen op woensdagmiddag met je kinderen of kleinkinderen.

7x origineel overnachten met de kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een kunstzinnige anus (jawel). Wat een avontuur! Vlieg vond 7 wel heel bijzondere plekken om te overnachten met de kinderen. Het wordt zeker weten een ervaring om nooit meer te vergeten.

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Architectuur die kinderen boeit? Dat kan! Vlieg verzamelde alvast 9 leuke plekken en gebouwen voor een ideaal familie-uitstapje tijdens de zomer.

Tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje

Een verjaardagsfeestje in het verschiet en zin om eens iets anders te doen met de vriendjes? Hier zijn enkele ideetjes. Hip hip hip... hoera!

Grabbelpas

Grabbelpas kan je vergelijken met een restaurant met een héél uitgebreide menukaart: de ene dag kies je sport en spel, de andere creatief knutselen. Er zijn ook uitstappen, film, theater, circus,... Genoeg om een hele vakantie mee te vullen!