U bent hier:

UiTtips voor Liever binnen

7 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.
Raya - DE MAAN

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.
Buggytour in het Red Star Line Museum

4x naar het museum met je baby of peuter

Wil je met je baby naar het museum, maar geeft de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter in combinatie met dure kunst je nu al een paniekaanval? Geen nood: in deze musea ben je met je baby of peuter meer dan welkom.
Matinee Kadee in het Kaaitheater

Cultuur met een babysit

Zin in theater, maar geen zin om op zoek te gaan naar een babysit voor je kroost? Geen nood, Vlieg heeft voor allebei een oplossing: cultuur mét kinderopvang!
8 musea waar kinderen welkom zijn © S.M.A.K. / Kurt Stockman

8 musea waar kinderen welkom zijn

Een museum bezoeken is saai? Helemaal niet! Deze 8 musea verrassen met speurtochten, doe-opdrachten en spannende verhalen. En voor de grote mensen is het vast even leuk. Kinderen kijken onbevangen en zonder oordeel, kijk gewoon eens met ze mee ...
uitstapjes bij slecht weer

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Met de winter komt meer regen dan sneeuw en vaker grijze wolken dan blauwe lucht. Maar vrees niet, thuis blijven is nergens voor nodig! Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van binnenspeeltuinen tot spannende tentoonstellingen.

Yoga met de kinderen

Je zou niet de eerste mama of papa zijn die na lang twijfelen toch eens een proefles yoga volgt, om daarna geen enkele meer over te slaan. Yoga alleen of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen.
Indoor speeltuin 'Kids Valley' in Molenheide

De leukste binnenspeeltuinen van het land

De meeste kinderen zijn dol op binnenspeeltuinen. Bij regenweer is het een ideaal alternatief om toch eens weg te zijn. Bekijk hier het overzicht van de binnenspeeltuinen in Vlaanderen en Brussel en lees de beoordelingen van de Bende van Vlieg-families.

Naar een museum met een kleuter

Papa Karel bezocht voor het eerst een museum met zijn driejarige zoon. Een machtig gebouw, enorme schilderijen en een tekentafel. Voor een kleine jongen is er heel wat te zien in het Gentse MSK.

Top 10 uitstapjes met kinderen

De Bende van Vlieg trekt eropuit! De geweldige bendeleden schreven duizenden beoordelingen bijeen. Wat zijn de populairste uitstapjes en wat vertellen de gezinnen hier zelf over? Je leest het hier!

De 10 leukste musea voor kinderen

Regen? Een vrij moment? Zin in een leuke gezinsuitstap? In deze tien musea zit je goed voor originele kinderactiviteiten en familievriendelijke expo's.

Leuke zwembaden om met de kinderen naartoe te gaan

Of het nu gaat over zwemles volgen of om een namiddagje pure waterpret met het hele gezin... hier vind je waar je moet zijn met die waterrat van jou.

Trampolineparken in Vlaanderen

Deze 8 indoor trampolineparken tillen jouw springskills (én je fysieke uithoudingsvermogen) naar een hoger niveau!

Indoor skipistes

Zin om te gaan skiën of snowboarden met de kinderen, maar een sneeuwtrip zit er niet meteen in? Dé oplossing: een indoor skipiste in jouw buurt!