U bent hier:

UiTtips voor Naar buiten

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.
Jouw bucketlist voor 2019

Jouw bucketlist voor 2019

Joepie, een volledig nieuw jaar om leuke dingen te doen! Vlieg koos voor jou 7 dingen uit die je dit jaar zéker moet doen.

Zeven boswandelingen met het gezin

Vrolijk lentefris, met indrukwekkende kleuren in de herfst, verkoelend in de zomer en sprookjesachtig wit in de winter. Elk seizoen is een bos anders. Wandelen met het hele gezin in een bos is pure quality time. En zeker op deze zeven plekken.

Heel de familie op de schaats

Niets zo leuk op een koude winterdag als schaatsen in openlucht. In afwachting van de eerste winterprik kunnen ongeduldige schaatsers zich uitleven op een kerstmarkt of indoor ijspiste.

7x origineel overnachten met de kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een kunstzinnige anus (jawel). Wat een avontuur! Vlieg vond 7 wel heel bijzondere plekken om te overnachten met de kinderen. Het wordt zeker weten een ervaring om nooit meer te vergeten.

12 x wandelen met de buggy

Wandelen zit er niet meer in nu je die kinderwagen als een blok aan je been overal moet meesleuren, denk je. Integendeel! Vlieg vond wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn om met je kleintje te doen.

Top 10 uitstapjes met kinderen

De Bende van Vlieg trekt eropuit! De geweldige bendeleden schreven duizenden beoordelingen bijeen. Wat zijn de populairste uitstapjes en wat vertellen de gezinnen hier zelf over? Je leest het hier!

8 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.

De tien blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk en plezierig uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van de negen blotevoetenpaden in Vlaanderen. Dat wordt lachen, gillen, elkaar helpen en lekker vuil worden.
Wandelingen voor het gezin

De 12 leukste wandelingen met het gezin

Zo gaat het goed, zo gaat het beter en met deze wandeltips stapt zelfs je kleuter 'nog ene kilometer'.

Kunst in openlucht

Kunstwerken hoog in de bomen, in bossen, op gevels van huizen, op het strand en zelfs onder de grond... Geen zin in een klassiek museumbezoek? Op deze 8 plekken bots je zomaar pardoes op hoogst merkwaardige kunstinstallaties.

Ideale plekken om te fietsen met de kleinkinderen

Vlieg vroeg aan oma's en opa's wat hun favoriete fietstochtje met de kleinkinderen is. De antwoorden zijn verrassend leuk!

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat je hart sneller slaan als je denkt aan rollercoasters of wildwaterbanen? Dan ben jij een pretparkmens. Vlieg zet de attractieparken in eigen land in de kijker. Bellewaerde, Plopsaqua, Bobbejaanland zijn de bekendste, maar er zijn er nog zoveel meer!

Buitenzwembaden in Vlaanderen en Brussel

Naar een openluchtzwembad trekken is de snelste weg naar een instant vakantiegevoel. Hier vind een overzicht van de buitenzwembaden, zwemvijvers en subtropische zwemparadijzen. Klaar voor een verfrissende duik? Bommetjeeee!

Uitstapjes naar kinderboerderijen en dierentuinen

Zijn je kinderen ook zot van dieren, maar wil je wel eens wat anders dan de Zoo in Antwerpen? Tadaaa: hier zijn de dierentips van Vlieg!

Verfrissende tips tijdens een hittegolf

Een brandende zon, maar geen zin om in de file richting kust te gaan staan? Probeer een van deze verfrissende tips!

Uitstapjes met kinderen in openlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, bossen,...

Je kinderen spelen en ravotten graag buiten? Op deze pagina vind je tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, wandelingen in het bos of in de stad.