U bent hier:

UiTtips voor Naar buiten

Waar kan je naartoe op de Buitenspeeldag?

Woensdag 24 april is Buitenspeeldag! Op tv is dan geen bal te zien: er zit dus niets anders op dan naar buiten trekken voor een namiddagje sport en spel. En met leuke activiteiten in zowat elke gemeente kan dat geen probleem zijn. De zon is besteld!

7 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.

De negen blotevoetenpaden in Vlaanderen

Zin in een avontuurlijk uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van deze negen blotevoetenpaden. Dat wordt lachen, gillen, klauteren en klimmen.
Fluisterboot

Week van de Provinciedomeinen

Een uitstapje naar een provinciedomein is altijd een feest. En tijdens de Week van de Provinciedomeinen (van 14 tot 22 april) doen ze er nog een schepje bovenop met een heleboel buitengewone activiteiten: te land, ter zee en zelfs in de lucht!

Naar Erfgoeddag met de kinderen

Op zondag 28 april 2019 zetten honderden locaties hun deuren open voor de jaarlijkse Erfgoeddag. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken met unieke verhalen en gebouwen uit ons rijke verleden. En kinderen zijn meer dan welkom.

7x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.

7 niet te missen tips voor tijdens de paasvakantie

Twee weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke gezinsuitstapjes met de kinderen bij het eerste aarzelende lentezonnetje.

Waar kan je paaseieren rapen?

Tot groot jolijt van de kinderen strooien de paasklokken weer heel wat (chocolade) eieren in het rond. Ga met je mandje aan de arm op paaseierenraap en wel hier!
Wandelen met het gezin

De 10 leukste wandelingen met het gezin

Niets zo heerlijk als een fijne wandeling met het hele gezin. Rustig in de natuur of gezellig in de stad, de zon op jullie snoet, en dan: “zijn we er al?” Vergeet het gezeur, tijdens deze 10 wandelingen vervelen de kinderen zich geen seconde.

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Uitstapjes met kinderen in openlucht

Je kinderen spelen en ravotten graag buiten? Op deze pagina vind je tips voor een zonnige dag in de buitenlucht: buitenzwembaden, pretparken, speeltuinen, wandelingen in het bos of in de stad.

6 mooiweertips voor gestolen winterdagen

Het is nog winter, maar dit mooie weer doet dromen van zonnige lente-uitstapjes. Met deze 6 tips zit je meteen in mooiweersfeer!
Jouw bucketlist voor 2019

Jouw bucketlist voor 2019

Joepie, een volledig nieuw jaar om leuke dingen te doen! Vlieg koos voor jou 7 dingen uit die je dit jaar zéker moet doen.

Zeven boswandelingen met het gezin

Vrolijk lentefris, met indrukwekkende kleuren in de herfst, verkoelend in de zomer en sprookjesachtig wit in de winter. Elk seizoen is een bos anders. Wandelen met het hele gezin in een bos is pure quality time. En zeker op deze zeven plekken.

12 x wandelen met de buggy

Wandelen zit er niet meer in nu je die kinderwagen als een blok aan je been overal moet meesleuren, denk je. Integendeel! Vlieg vond wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn om met je kleintje te doen.

Top 10 uitstapjes met kinderen

De Bende van Vlieg trekt eropuit! De geweldige bendeleden schreven duizenden beoordelingen bijeen. Wat zijn de populairste uitstapjes en wat vertellen de gezinnen hier zelf over? Je leest het hier!

Kunst in openlucht

Kunstwerken hoog in de bomen, in bossen, op gevels van huizen, op het strand en zelfs onder de grond... Geen zin in een klassiek museumbezoek? Op deze 8 plekken bots je zomaar pardoes op hoogst merkwaardige kunstinstallaties.

Ideale plekken om te fietsen met de kleinkinderen

Vlieg vroeg aan oma's en opa's wat hun favoriete fietstochtje met de kleinkinderen is. De antwoorden zijn verrassend leuk!

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat je hart sneller slaan als je denkt aan rollercoasters of wildwaterbanen? Dan ben jij een pretparkmens. Vlieg zet de attractieparken in eigen land in de kijker. Bellewaerde, Plopsaqua, Bobbejaanland zijn de bekendste, maar er zijn er nog zoveel meer!

Buitenzwembaden in Vlaanderen en Brussel

Naar een openluchtzwembad trekken is de snelste weg naar een instant vakantiegevoel. Hier vind een overzicht van de buitenzwembaden, zwemvijvers en subtropische zwemparadijzen. Klaar voor een verfrissende duik? Bommetjeeee!

Uitstapjes naar kinderboerderijen en dierentuinen

Zijn je kinderen ook zot van dieren, maar wil je wel eens wat anders dan de Zoo in Antwerpen? Tadaaa: hier zijn de dierentips van Vlieg!

Verfrissende tips tijdens een hittegolf

Een brandende zon, maar geen zin om in de file richting kust te gaan staan? Probeer een van deze verfrissende tips!