U bent hier:

Zomervakantie

7 schattenjachten in verrassende musea

Tussen de meer dan 300 locaties van Schatten van Vlieg zitten enkele pareltjes van musea. Kende je deze al? De schattenjachten maken een bezoekje extra leuk!
Uitstapje naar zee

Een dagje aan zee met de kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee! Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Kust, naast schelpjes rapen en ijsjes likken? Vlieg helpt je op weg met vijf tips.

Waar naartoe met de kinderen dit weekend?

Weekend! Twee daagjes vrij om met het gezin een klein of groot uitstapje te maken, dicht bij huis of ietsje verder, binnen of buiten, actief of lekker rustig... Alles kan!
Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.
Sven Nys Cycling Center

Schatten jagen bij regenweer

Een beetje regen houdt een schattenjager niet tegen - zet dat gerust op een tegeltje. Maar er zijn grenzen. Gelukkig kan je zelfs bij hondenweer schatten zoeken!

Jullie 7 favoriete schattenjachten

Jullie lieten tijdens de eerste helft van de zomer al massaal enthousiaste berichtjes achter over Schatten van Vlieg. Over deze zoektochten kregen we de meeste reacties.

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Ook voor speurders is het soms even te warm. Maar wist je dat een zoektocht naar een schat van Vlieg net heel verfrissend kan zijn?

7x met je hoofd in de wolken

Deze uitstapjes worden de hoogtepunten van je zomer!
instagram.com/charlieslittleadventures

8 schattenjachten voor peuters en kleuters

Schatten van Vlieg zoeken met een enthousiaste bengel die nog niet kan lezen of schrijven? Het kan! Deze locaties hebben aan de allerkleinsten gedacht. Peuters en kleuters kunnen er op pad voor een verrassende speurtocht op maat.
Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste Hulp Bij Hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een duik in een zwembad tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.
Picknicken in het groen - Taxandriamuseum

Picknicken in het groen: acht heerlijke plekjes

Bestaat er iets vrolijker dan een zomerse picknick met het hele gezin? Vlieg vindt van niet, dus laad snel jullie knapzak vol en trek naar een groen plekje in de stad of op het platteland.

6x schatten jagen in de provincie Antwerpen

In de hele provincie liggen maar liefst 78 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er enkele heel speciale zoektochten uit ...

6x schatten jagen in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen liggen maar liefst 68 schatten van Vlieg verstopt. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...

6 schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

Maar liefst 59 Schatten van Vlieg liggen er verstopt in West-Vlaanderen. We pikken er alvast enkele bijzondere uit ...

Nieuwe schatten van Vlieg

Ook als je al enkele jaren met je gezin meedoet met de Schatten van Vlieg, kan je nieuwe schatlocaties blijven ontdekken. Want elk jaar zijn er plekken die voor het eerst een schat van Vlieg verstoppen.

5 zomerbars voor speelvogels

In deze zomerbars mogen je kinderen volop spelen, terwijl jij achterover leunt. De grote mensen genieten van een fris drankje, de kleine mensen ravotten erop los: iedereen tevreden.
Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten voor jou de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

De 8 coolste kampen van de zomervakantie

De zomer komt stilaan in zicht: tijd om plannen te maken. En hoog tijd om een kamp te kiezen! Dit zijn alvast de acht gekste, origineelste en spannendste kampen van de zomervakantie. Staat je koffer al klaar?

7x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.

Grabbelpas

Grabbelpas kan je vergelijken met een restaurant met een héél uitgebreide menukaart: de ene dag kies je sport en spel, de andere creatief knutselen. Er zijn ook uitstappen, film, theater, circus,... Genoeg om een hele vakantie mee te vullen!