U bent hier:

Veelgestelde vragen - Algemeen

UiTmetVlieg.be is de website van Vlieg. Op UiTmetVlieg.be vind je de meest volledige vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kan rondsnuffelen tussen de vele activteiten, tips van Vlieg en bevindingen van andere ouders lezen en ook zelf reageren. En natuurlijk zijn er ook wedstrijden en acties.

De bende, dat zijn families die andere families vertellen over de strafste activiteiten. Je kan zelf beoordelingen schrijven over activiteiten en beoordelingen van andere families lezen. Zo weet je meteen wat er écht de moeite waard is en is het makkelijker kiezen tussen de duizenden activiteiten. Als je ouder bent dan 13, kan je lid worden van de Bende. Inschrijven voor de Bende gebeurt via UiTID. 
Meer over de Bende van Vlieg

Ja, het is helemaal veilig om je te registreren en zo bij de Bende te komen. Jouw gegevens worden niet zomaar doorgegeven. Je kan je gegevens altijd nakijken of aanpassen. Als je dat wil, kan je je profiel ook verwijderen. Privacy van kinderen vindt Vlieg erg belangrijk, daarom dat je geen profiel kan aanmaken als je jonger bent dan 13. 

Meer over privacy

Vlieg organiseert regelmatig een wedstrijd. Je moet wel bij de Bende van Vlieg zijn om deel te nemen. Wanneer er precies een wedstrijd is, is altijd een verrassing! Maar hou de website en de nieuwsbrief in de gaten…

Interesse om een wedstrijd te organiseren samen met Vlieg? Stuur een mailtje naar vlieg [at] UiTmetVlieg [dot] be

Winnaars worden persoonlijk door Vlieg verwittigd. Bij grotere acties zoals de Schatten van Vlieg staan de winnaars altijd op de website. 

Vlieg verstuurt wekelijks een nieuwsbrief met de leukste tips voor de komende dagen. De nieuwsbrief is een selectie van uitstappen en activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel, maar ook in je eigen buurt. Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan snel in! 

Waarschijnlijk staat er bij die activiteit een telefoonnummer of een website, en kan je zo reserveren. Als je dus bijvoorbeeld naar een toneelstuk wil gaan, neem je contact op met het theaterhuis zelf. Je hoeft dus niet naar Vlieg te mailen, want hij zal je niet kunnen helpen…

Op UiTmetVlieg.be staan ongeveer permanent 10.000 activiteiten. Maar niet elke speeltuin, zwembad, bezienswaardigheid,... staat al in onze databank. Laat ons weten over welke activiteit het gaat, we voegen ze zo snel mogelijk toe in de UiTdatabank( dan verschijnt het ook op UiTmetVlieg.be) en we geven je een seintje zodra je de beoordeling kan schrijven. En dankjewel om de site nog vollediger te maken!

Een verkeerd telefoonnummer? Een verkeerd adres? Oepzzzz! Foutjes gebeuren nu eenmaal, maar laat het zo snel mogelijk weten. Stuur een mailtje naar Vlieg:Vlieg [at] UiTmetVlieg [dot] be

SuperVlieg staat voor knotsgekke familiefestivals vol kunsten en kunstjes. SuperVlieg landt telkens in een andere stad of gemeente. Elk jaar zijn er zo'n 15 festivals. Landt SuperVlieg bij jou in de buurt? Lees er alles over op www.supervlieg.be

Ja. Voer je aanbod in in de UiTdatabank. Deze verschijnen vervolgens niet alleen op UiTmetVlieg.be en UiTinVlaanderen.be maar ook op tal van sites van steden, gemeenten en media.Opgelet, vergeet bij het invoeren niet aan te duiden dat het een activiteit is voor kinderen! Zo krijgt jouw activiteit meteen het label Vlieg.

Als organisator van activiteiten mag je het Vlieglabel vrij downloaden en gebruiken in je eigen communicatie. Door Vlieg op te nemen maak je je kinderaanbod herkenbaar. Zowel individuele cultuurhuizen, steden en gemeenten als evenementen kunnen Vlieg vrij gebruiken om hun kinderaanbod te labelen. Meer informatie, de spelregels en het label Vlieg in verschillende formaten vind je op de website van CultuurNet

publiq (voorheen CultuurNet Vlaanderen) is specialist in vrijetijdscommunicatie en marketing van het gevarieerde vrijetijdsaanbod.

publiq verbindt mensen met activiteiten en met elkaar door ervoor te zorgen dat ze elkaar vinden. Samen met zijn partners legt publiq stapstenen zodat ieder op zijn manier kan deelhebben en deelnemen aan het publieke vrijetijdsleven. Want met publiq maakt u het mee. 

Binnen dit kader is er een werking voor families, onder de noemer ‘Vlieg’. Meer informatie

Lid worden van de Bende van Vlieg gebeurt via UiTiD. UiTiD is jouw persoonlijke account waarmee je ook kan aanmelden op andere websites zoals UiTinVlaanderen. Geen zin om een nieuwe account te maken? Je kan ook aanmelden met je account bij Facebook, Twitter of Google. Let op, je moet ouder zijn dan 13 jaar om een UiTiD aan te maken, dit om de persoonsgegevens van kinderen te beschermen.

  • Heb je al een UiTiD? Dan je je hiermee aanmelden op UiTmetVlieg.be en hoor je meteen bij de Bende!  Nu aanmelden
  • Nog geen UiTiD? Dan word die automatisch voor je aangemaakt als je je registreert. Nu registreren

De UiTPAS is jouw spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Telkens je aan een UiTPAS-activiteit deelneemt, kan je punten sparen. Deze punten kan je inruilen voor extra voordelen. Mensen met een kansenstatuut hebben recht op sterk verminderde tarieven bij aankoop én deelname aan UiTPAS-activiteiten.

Op www.UiTmetVlieg.be kan je Vliegpunten sparen. UiTpunten en Vliegpunten zijn inwisselbaar: 1 UiTpunt komt namelijk overeen met 100 Vliegpunten. Dat wil zeggen dat je UiTpunten kan omruilen voor voordelen op www.UiTmetVlieg.be of andersom. Bij je puntenoverzicht zie je hoe je punten hebt gespaard, zowel met je UiTpas als op www.UiTmetVlieg.be.

Meer informatie over UiTPAS en de voordelen 

Als je lid bent van de Bende van Vlieg (en dat is natuurlijk helemaal gratis) dan kan je punten sparen voor leuke geschenken. 

Elke keer als je een bepaalde actie doet, verdien je punten. 

  • registreren +100 (eenmalig)
  • familiepagina maken +50 (eenmalig)
  • beoordeling schrijven + 100
  • foto of video toevoegen +20
  • iets delen op facebook +10
  • iets aanraden +5
  • aanduiden 'ik ga' +5
  • jouw beoordeling wordt aangeraden +10

Heb je een UiTPAS? Dan kan je zowel UiTpunten als Vliegpunten sparen.  1 UiTpunt komt namelijk overeen met 100 Vliegpunten. Meer informatie

 

Staat je vraag er niet tussen? Stuur Vlieg een mailtje!

Je schreef een beoordeling, maar ontving geen punten? Kijk eens naar de instellingen van je gebruikersprofiel. Onder 'gebruikershistoriek' zie je alle acties die je uitvoerde als bendelid. Je ontvangt enkel punten voor je acties wanneer deze op 'publiek' staan en dus zichtbaar zijn voor andere families. Je kan de status van 'privé' naar 'publiek' veranderen door er op te klikken. 

 

Wanneer je je profiel wijzigt en ervoor kiest om je gegevens als anoniem te tonen, worden je acties (beoordelingen, vind ik leuk,...) automatisch als 'privé' weergegeven. Ze zijn niet langer zichtbaar voor andere families en je ontvangt hier dan ook geen punten voor. Je kan de acties die je graag wil blijven delen met andere families op 'publiek' zetten onder de rubriek 'gebruikershistoriek'.