U bent hier:

Veelgestelde vragen - Schatten van vlieg

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten. Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel,...

Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. Vlieg zoemt vijf jaar lang in op de 5 zintuigen.  Na ‘Hoor jij wat ik hoor?’ in 2015, ‘Zie jij wat ik zie?’ in 2016, ‘Ruik jij wat ik ruik’ in 2017 en 'Voel jij wat ik voel?' in 2018 ligt de focus deze zomer op het thema ‘Proef jij wat ik proef?’.

Oeps, je moet eerst een schatkist vinden. In de schatkist vind je een smaakboekje boordevol opdrachten en spelletjes, en daar staat een unieke code op. Veel succes!

Je vindt je unieke code in het smaakboekje. De code kan je invoeren van 1 juli tot en met 7 september 2019. Je kan slechts eenmaal eenzelfde code ingeven. 

Lukt het niet? Stuur een mailtje met je geheime code, naam, e-mailadres, woonplaats, plaats waar je de schat vond en het antwoord op de schiftingsvraag naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be.

Vlieg heeft overal in Vlaanderen en Brussel schatkisten verstopt, ook in jouw buurt. In de bibliotheek, het museum, het cultuurcentrum,.... Aan de hand van jouw provincie, postcode of naam van de stad of gemeente waar je woont, kan je een schattentocht in je buurt zoeken op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg.

Is er een schatkist verdwenen? Laat het meteen weten aan Vlieg. Stuur een mailtje naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be en we maken het helemaal goed.

De zomeractie loopt af op 31 augustus 2019. Je kan je code nog invoeren tot en met zaterdag 7 september 2019 om 21u. Op maandag 9 september maken we de hoofdwinnaar en de winnaars van de allerlaatste prijzen bekend op deze pagina.

Je kan op schattenjacht tot 31 augustus. Elke maandag van 8 juli tot 9 september maken we op deze pagina de winnaars van de weekprijzen bekend. Op maandag 9 september maakt Vlieg ook de hoofdwinnaar bekend op deze pagina. Als je gewonnen hebt, sturen we je prijs naar het adres dat je opgaf tijdens het invoeren van je unieke code.

De prijzen worden tweewekelijks verzonden. Indien je drie weken na de bekendmaking van de winnaars geen prijs hebt ontvangen, stuur je best een mailtje naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be.