U bent hier:

Win het boek 'Gruwelijk rijmen' van Roald Dahl

Op 1 november komt de verfilming van Roald Dahls boek 'Gruwelijk rijmen' uit in de bioscoop. Win nu het boek van deze populaire auteur.

'Gruwelijk rijmen' is een boek op rijm, waarin de auteur van o.a. de GVR en Sjakie en de chocoladefabriek, een loopje neemt met 6 bekende sprookjes. Zo worden in zijn boek Sneeuwwitje en haar dwergen stinkend rijk door te gokken op paardenwedstrijden en trouwt Assepoester niet met de prins, maar met een lokale pottenbakker. Dahl maakt de verhalen gruwelijker, spannender, verrassender en vooral grappiger en ze krijgen nog een extra humoristische dimensie dankzij de paginagrote tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.

Ook de verfilming van Roald Dahls Gruwelijke rijmen brengt een hele parade aan sprookjesfiguren op de been. Soms hilarisch of poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. De animatiefilm is van dezelfde makers als o.a. De Gruffalo en Mannetje tak.

Het boek is bestemd voor lezers van 9+, die afstand kunnen nemen van de gebruikelijke sprookjes-versies.

Deze film speelt momenteel in de bioscoop dankzij JEF, de vernieuwde organisatie rond kinder- en jongerenfilms, die instaat voor o.a. workshops, het Jeugdfilmfestival, filmkampen en de programmatie van goede films in Vlaanderen.

Deze wedstrijd loopt van 30/10 tot en met 26/11.

Deelnemen?

Om deel te nemen aan onze wedstrijden moet je aangemeld zijn met je UiTiD.

Of met Twitter, Google of e-mail.

Nog geen UiTiD? Maak snel een nieuwe account aan.