U bent hier:

Win het verzamelboek van Rosie & Moussa

Het verhaal over Rosie en Moussa, twee tieners in Brussel, is herkenbaar, actueel en hartverwarmend. De boeken van Michaël De Cock en Judith Vaninstendael rijgen internationaal bekroningen aan elkaar en nu gebeurt hetzelfde met de film. De moeite dus!

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement in Molenbeek. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral haar bovenbuurjongen Moussa. Die neemt Rosie op sleeptouw door de stad. Ze ontdekken niet alleen de hoofdstad, maar ook elkaar en er groeit een mooie vriendschap tussen de twee teieners.

De boeken van Rosie en Moussa, uitgegeven door Querido, veroverden reeds duizenden kinderharten in binnen- en buitenland. Er werden ondertussen al drie boeken uitgebracht over het duo, die vertaald werden in het Duits, Japans, Turks, Frans en Sloveens.

De verfilming van het boek won zonet nog de Prijs van de Kinderjury op het Internationaal Kinderfilmfestival van Montréal. Dat kan tellen! De film (7+) over de twee tieners in de complexiteit van onze hoofdstad, met herkenbare personages, actuele thema's en een hartverwarmende vriendschap, is absoluut de moeite waard. Check hier de speellijst.

Leuk extraatje: Tijdens de paasvakantie kan je in Brussel een virtuele Rosie & Moussa-fotozoektocht maken langs de plekken waar de film werd opgenomen.

De drie boeken over Rosie en Moussa van Vanistendael en De Cock zijn nu verzameld in één boek. Vlieg geeft 5 exemplaren van het verzamelboek weg. De wedstrijd loopt van 2 april tot en met 1 mei.

Deelnemen?

Om deel te nemen aan onze wedstrijden moet je aangemeld zijn met je UiTiD.

Of met Twitter, Google of e-mail.

Nog geen UiTiD? Maak snel een nieuwe account aan.