U bent hier:

Familiefestivals tijdens de zomer

Familiefestivals tijdens de zomer

Familiefestivals tijdens de zomer

Onze redactie kon niet wachten op de zomer en maakte alvast een lijstje van festivals waar kinderen meer dan welkom zijn.


Het festivalseizoen gaat bijna van start, maar tijdens de zomervakantie levert dat een logistiek probleempje op: wat doe je met je kinderen? Meenemen natuurlijk! Naar één van deze zeven ouder- en kindvriendelijke festivals, bijvoorbeeld.

 

1. Couleur Café (28 juni - 1 juli)

Een jonge kroost en liefhebber van muziek? Dan is Couleur Café echt iets voor jou? Met multiculturele muziek uit alle windstreken kom jullie zonder twijfel ogen, oren en dansbenen tekort. Het festival is bovendien gratis voor kinderen jonger dan 10 jaar en er zijn gehoorbeschermende koptelefoons verkrijgbaar.

 

2. Watou (29 juni - 2 september)

Ook deze zomer kun je in het piepkleine grensdorp Watou terecht voor een groots festival. Kunstenfestival Watou, dat is kunst kijken en poëzie proeven op spannende locaties, ook voor het jongste publiek. Aan de hand van allerlei leuke denk- en doe-opdrachten gaan kinderen op wandel langsheen de kunstwerken op het parcours.

 

3. Cactus Festival (5-7 juli)

Cactusfestival profileert zich als een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld en wil kinderen daar graag bij betrekken. Er is heel wat animatie om de jonge festivalgangers warm te maken. Zo kan je als ouders ontspannen in de wuivende hangmatten terwijl je kinderen ravotten op knotsgekke speelinstallaties. Oh, en de toegang voor kinderen tot 12 jaar is helemaal gratis.

 

4. Cirque Plus (12 - 14 juli)

Een gratis circusfestival op een unieke groene locatie in hartje Brugge? Dames en heren, mogen wij u presenteren: Cirque Plus! Dit driedaagse circusfeest biedt massa’s humor, acrobatie, emotie, veel sfeer én een gezellig zomerterras. Wat moet een mens nog meer hebben?

 

5. Gentse Feesten (19 - 28 juli)

De Gentse Feesten halen weer de gekste, fijnste en mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen. Zo is er MiraMiro, een festival aan de Sint-Baafssite dat geliefd is om zijn eigenzinnige mix van straattheater, circus en poëzie. Maar ook het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd een kinderparadijs met dagelijkse shows en attracties.

 

6. Sfinks Mixed (25 - 28 juli)

Sfinks Mixed brengt traditiegetrouw een groot en divers programma waarin iedereen zich thuis voelt. De kleinsten hebben er hun eigen festival in de kidz village. Daar kan je danslessen volgen, muziek maken of rinkelbommen knutselen. En er is zelfs een zwembad. Een gratis, kindvriendelijk én duurzaam festival: dat kunnen we alleen maar toejuichen.

 

7. Dranouter (2 - 4 augustus)

Festival Dranouter is één groot speelparadijs voor de kleinsten. In de namiddag is de Palaca-tent the place to be, maar ook wie buiten op het festivalterein op ontdekkingstocht gaat botst op kindvriendelijke acts, bizarre fanfares en gekke speeltoestellen. Overnachten kan op de gezinscamping en jonge moeders kunnen terecht in de babybar

 

 

Hou de vinger aan de pols over wat er te doen is voor kinderen en gezinnen door je in te schrijven op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg

 

Foto: © Lien Wevers - Fotograaf bij Cactusfestival

Alle festivals

donderdag 20 juni 2019

Natuurdrink

Hamme, Praatcafé Rio

  • Festival

vrijdag 21 juni 2019

Jazz Jette June

Jette, Verschillende locaties in Jette

  • Festival

zaterdag 22 juni 2019

Fe(e)stje! - Muzikaal Familiefestival

Meigem (Deinze), De Sterrebloem, ervaringsgerichte basisschool

  • Festival

2+

zaterdag 22 juni 2019

LeieRock4Kids

Machelen (Zulte), Chiro terrein

  • Festival

4+

zaterdag 22 juni 2019

Living in 't Park Festival 2019 - Traag & Feëriek

Wondelgem (Gent), Vroonstalledriespark Wondelgem

  • Festival

4+

zaterdag 22 juni 2019

Living in 't Park 2019 - Traag festival voor families & vrienden

Wondelgem (Gent), Vroonstalledriespark Wondelgem

  • Festival

2+

zondag 23 juni 2019

Haaltert Springt!

Haaltert, Jeugdcentrum De Kouter

  • Festival

4+

Van 22 juni 2019 tot 23 juni 2019

kinderfestival Joy Joy

Sint-Truiden, stadscentrum

  • Festival

Van 22 juni 2019 tot 23 juni 2019

Borderland Festival

Kortrijk, Bolwerk

  • Festival

Van 22 juni 2019 tot 23 juni 2019

Theater aan Twater 2019

Boom, Heldenplaats

  • Festival

Bekijk meer tips