U bent hier:

Familiefestivals tijdens de zomer

Familiefestivals tijdens de zomer

Familiefestivals tijdens de zomer

Onze redactie kon niet wachten op de zomer en maakte alvast een lijstje van festivals waar kinderen meer dan welkom zijn.


Het festivalseizoen gaat bijna van start, maar tijdens de zomervakantie levert dat een logistiek probleempje op: wat doe je met je kinderen? Meenemen natuurlijk! Naar één van deze vijf ouder- en kindvriendelijke festivals, bijvoorbeeld.

 

1. Watou (29 juni - 2 september)

Ook deze zomer kun je in het piepkleine grensdorp Watou terecht voor een groots festival. Kunstenfestival Watou, dat is kunst kijken en poëzie proeven op spannende locaties, ook voor het jongste publiek. Aan de hand van allerlei leuke denk- en doe-opdrachten gaan kinderen op wandel langsheen de kunstwerken op het parcours.

 

2. Cirque Plus (12 - 14 juli)

Een gratis circusfestival op een unieke groene locatie in hartje Brugge? Dames en heren, mogen wij u presenteren: Cirque Plus! Dit driedaagse circusfeest biedt massa’s humor, acrobatie, emotie, veel sfeer én een gezellig zomerterras. Wat moet een mens nog meer hebben?

 

3. Gentse Feesten (19 - 28 juli)

De Gentse Feesten halen weer de gekste, fijnste en mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen. Zo is er MiraMiro, een festival aan de Sint-Baafssite dat geliefd is om zijn eigenzinnige mix van straattheater, circus en poëzie. Maar ook het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd een kinderparadijs met dagelijkse shows en attracties.

 

4. Sfinks Mixed (25 - 28 juli)

Sfinks Mixed brengt traditiegetrouw een groot en divers programma waarin iedereen zich thuis voelt. De kleinsten hebben er hun eigen festival in de kidz village. Daar kan je danslessen volgen, muziek maken of rinkelbommen knutselen. En er is zelfs een zwembad. Een gratis, kindvriendelijk én duurzaam festival: dat kunnen we alleen maar toejuichen.

 

5. Dranouter (2 - 4 augustus)

Festival Dranouter is één groot speelparadijs voor de kleinsten. In de namiddag is de Palaca-tent the place to be, maar ook wie buiten op het festivalterein op ontdekkingstocht gaat botst op kindvriendelijke acts, bizarre fanfares en gekke speeltoestellen. Overnachten kan op de gezinscamping en jonge moeders kunnen terecht in de babybar

 

Hou de vinger aan de pols over wat er te doen is voor kinderen en gezinnen door je in te schrijven op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg

Wist je dat Vlieg de hele zomervakantie lang meer dan 300 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel? Dappere schattenjagers worden beloond met een lekkere beloning, en maken kan op leuke prijzen. Alle info over de Schatten van Vlieg vind je hier.

 

Foto: © Lien Wevers - Fotograaf bij Cactusfestival

Alle festivals

Van 4 juli 2019 tot 18 juli 2019

ChocoPalace festival de sculptures en chocolat

Oostende, Thermae Palace

  • Festival

zaterdag 20 juli 2019

De Waterbek 2019

Ardooie, Bufferbekken 'De Waterbek'

  • Festival

zondag 21 juli 2019

Mu(ziek)Mo(len)Za(ndhoven)

Pulderbos (Zandhoven), Het Molenhuis

  • Festival

zondag 21 juli 2019

Turnhout Royale

Turnhout, Grote Markt

  • Festival

Van 19 juli 2019 tot 23 juli 2019

Festivalhart Miramiro

Gent, MiraMiro

  • Festival

18+

Van 3 juli 2019 tot 24 juli 2019

Muziek in de Wijk

Antwerpen, ontmoetingscentrum het Oude Badhuis

  • Festival

donderdag 25 juli 2019

Denderende Donderdag 'Jazz & Folk'

Dendermonde, Grote Markt

  • Festival

3+

vrijdag 26 juli 2019

Warandefestival 2019

Torhout, Speelplein De Warande

  • Festival

zaterdag 27 juli 2019

GROSSo Mondo Wereldfeest

Schoten, Park van Schoten

  • Festival

Van 26 juli 2019 tot 27 juli 2019

Hawaiian Tikki party

Linkhout (Lummen), Schulensmeer

  • Festival

Bekijk meer tips